Twee Twentse artsen verdiepten zich in coronavirus. Dit is hun opmerkelijke conclusie

Twee Twentse artsen willen af van de strenge coronamaatregelen die de regering heeft ingevoerd. Volgens hen is 1,5 meter afstand houden niet nodig. “Social distancing is niet meer dan schijnveiligheid.”

Als het aan hartchirurg Jan Grandjean en anesthesioloog Alaattin Ozdemir ligt, gaan verzorgingstehuizen en sportscholen weer open. “Angst en stress verzwakken de weerstand. Naar buiten gaan, bewegen en gezond eten zijn een goed medicijn in de strijd tegen corona.”

“Er moet gestopt worden met het aanjagen van een angstcultuur. Mensen zijn buitenproportioneel angstig gemaakt.”

Andere behandelmogelijkheden

Grandjean en Ozdemir pleiten in Tubantia voor een bredere kijk op de coronacrisis en zeggen dat we niet moeten wachten op een vaccin. “We moeten ook kijken naar andere behandelmogelijkheden.”

De specialisten benadrukken dat voornamelijk ouderen en mensen met onderliggende aandoeningen sterven aan corona. Ze zeggen dat slechts een klein percentage van de coronapatiënten komt te overlijden.

Geen significante verschillen

De Twentse artsen zijn verbonden aan het Medisch Spectrum Twente, dat in een reactie verklaart ‘de voorschriften van het RIVM te volgen’, weet RTV Oost.

Het tweetal heeft zich de afgelopen tijd uitgebreid verdiept in de verspreiding van het coronavirus. Hun conclusie: “In de griepperiode van twee jaar geleden, vorig jaar en nu, vallen geen significante verschillen in het totaalcijfer te ontdekken.”

“De coronasterfte op de gehele bevolking is maar 0,03 procent.”

Vond je dit artikel interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook

© Copyright (c) NineForNews.nl

NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 26 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner