In China zijn sinds corona 21 miljoen mobiele gebruikers verdwenen

Zo’n 40 mobiele verbrandingsovens moesten de overbelaste crematoria in Hubei ontlasten bij het verbranden van een vooralsog onbekend aantal menselijke lijken en medisch afval. (Afbeelding: social media via (3)).

Verplichte Corona App geeft gebruikers een groene, gele of rode ‘gezondheidscode’ – Europese Unie wil vergelijkbare app om burgers te volgen – Chinese activist: ‘Vertrouw 0 nieuwe besmettingen niet. Overheid telt positief geteste mensen zonder symptomen niet meer mee’

Sinds de uitbraak van corona zijn in China 21 miljoen smartphone gebruikers verdwenen. Normaal gesproken komen er maandelijks een paar miljoen abonnementen bij. Hoewel het mogelijk is dat mensen een tweede toestel hebben afgesloten omdat ze die vanwege de lockdowns niet meer nodig hadden, vermoeden analisten dat het enorme aantal erop wijst dat het werkelijke aantal dodelijke slachtoffers in China vele malen hoger is dan de officiële 3281.

Ook het aantal abonnees met een vaste lijn nam flink af, en daalde met 840.000. In tegenstelling tot in Nederland groeit het aantal Chinezen met een ‘landlijn’ ook al jaren.

De grootste provider, China Mobile, noteerde in december nog 3,7 miljoen nieuwe mobiele abonnees, maar verloor er in januari en februari maar liefst 8 miljoen. Vorig jaar groeide in dezelfde periode het aantal gebruikers nog met 3,5 miljoen. De op één na grootste provider, China Telecom, raakte in januari en februari ruim 6 miljoen abonnees kwijt (tegen een winst van ruim 7,5 miljoen in dezelfde periode in 2019).

‘Onmogelijk je mobieltje te cancelen’

Op 1 december 2019 werden in heel China gezichtsscans verplicht gesteld, zodat de overheid de identiteit van iedere smartphone gebruiker kan bevestigen. Verder is iemands mobiele telefoonnummer gekoppeld aan diens bankrekeningen en sociale zekerheid accounts.

Volgens de in de VS werkende commentator Tang Jiangyuan is het in China ‘onmogelijk voor een persoon om zijn mobieltje te cancelen’, omdat de overheid het gebruik ervan verplicht heeft gesteld. Zonder smartphone kun je niet meer met het Openbaar Vervoer en krijg je geen pensioen of uitkering meer. ‘Wat mensen ook doen, ze hebben er mobieltjes voor nodig.’

Verplichte gezondheidsapp

Bovendien eist de overheid sinds kort dat mensen hun mobieltjes gebruiken om ‘gezondheidscodes’ te genereren, zodat ze overal kunnen worden gevolgd en opgespoord. Het systeem geeft de gebruikers op basis van hun verplicht te overhandigen medische info, een groene, gele of rode QR ‘gezondheidscode’, waarmee duidelijk wordt of ze zich vrij mogen bewegen, of zich juist aan beperkingen moeten houden. Overtreders worden onmiddellijk opgespoord en opgepakt.

De overheid heeft niet uitgelegd hoe dit systeem precies werkt, wat veel Chinezen een onzeker gevoel geeft. Er wordt gespeculeerd dat met de verplichtte app de lichaamstemperatuur van de gebruiker kan worden afgelezen. Verhoging of koorts kan op corona duiden, en dan moet de persoon thuis blijven. Dit is echter nog niet bevestigd.

Verder moesten de meeste studenten vanwege de quarantaine online lessen gaan volgen. Ook dat gebeurt op basis van iemands mobiele nummer. Omdat studentenaccounts onder de naam van hun ouders moeten worden afgesloten, hebben sommige van deze ouders juist nieuwe abonnementen moeten afsluiten. Daarentegen kunnen andere Chinezen hun eventuele tweede smartphone hebben gedumpt, omdat ze geen inkomsten meer hadden en moesten bezuinigen.

Ook EU wil burgers via smartphone gaan volgen

De Europese Unie wil nu ook burgers via hun smartphone gaan volgen, zo schrijft het Financieele Dagblad (4). ‘Ook Italië verzamelt al een tijdje telecomdata om de lockdown te evalueren. Zo bleek afgelopen week uit data van telecomproviders Vodafone en TIM dat 40 procent van de inwoners van Lombardije – de zwaarst getroffen regio – zich allesbehalve thuis bevond.’  (4)

Chinese activist: ‘Geloof die 0 besmettingen niet’

In China zouden er nu al enkele dagen geen nieuwe besmettingen meer bijkomen. De vraag is of dat klopt, want mensen die opnieuw ziek worden (volgens eerdere onderzoeken zo’n 14%), en mensen die positief testen maar (nog) geen symptomen hebben, worden niet meer meegeteld.

De voorzitter van een buurtcomité in het district Jiang’an plaatste op Twitter een audio boodschap waarin hij zei dat de strenge social distancing maatregelen nog steeds worden gehandhaafd. ‘Mensen, vertrouw die nul nieuwe besmettingen niet,’ zei de activist. ‘Je komt niet achter de waarheid als je niet aan de frontlinie staat.’ (2)

Met uitzondering van de provincie Hubei zou meer dan 90% van de Chinezen weer aan het werk zijn. In miljoenensteden Shanghai, Shandong, Guangxi, Chongqing, Jiangsu en Zhejiang zijn bijna alle fabrieken weer opgestart. Als de cijfers kloppen, dan is ook meer dan 90% van de 288 miljoen migrantenarbeiders weer aan het werk. Vanwege de lage lonen die zij krijgen is het echter onwaarschijnlijk dat zij meer dan één smartphone hebben gehad.

Officiële aantal kan niet kloppen, ‘mogelijk 2 miljoen doden’

Als we naar de situatie in Italië kijken, waar heel veel Chinese gastarbeiders werken (die het virus hebben geïmporteerd, alhoewel de Chinese staatskrant inmiddels beweert dat de situatie andersom is, en het virus juist uit Italië komt), en de ontwikkelingen daar op China toepassen, dan is ook dat een duidelijke aanwijzing dat de officiële Chinese cijfers niet kunnen kloppen. Italië heeft inmiddels een sterftepercentage van 9,85% (69.176 besmettingen, 6820 doden). In China waar een veel groter aantal mensen aan corona werd blootgesteld, komt het officiële aantal doden overeen met slechts 4%.

Ook bepaalde activiteiten in het epicentrum van de uitbraak, de provincie Hubei, spreken het officiële aantal doden tegen. De zeven crematoria in Wuhan verbrandden sinds eind januari 24 uur per dag en 7 dagen in de week lijken. Desondanks was de capaciteit nog niet genoeg, en daarom werden er vanaf 16 februari 40 mobiele verbrandingsovens –elk met een capaciteit van het verbranden van 5 ton medisch afval en menselijke lichamen- ingezet

Omdat de Chinese overheid zo min mogelijk info deelt met het buitenland, blijft het voorlopig gissen hoeveel van die 21 miljoen mobiele gebruikers zijn verdwenen als gevolg van corona. Tang: ‘Op dit moment kennen we de details niet. Maar als slechts 10% van de mobiele accounts werden gesloten omdat de gebruikers zijn overleden door het coronavirus, zouden er 2 miljoen doden zijn.’

 

Xander

(1) The Epoch Times (Singapore)  via Breitbart
(2) The Epoch Times (Singapore)
(3) Afbeelding: social media via Epoch Times Hong Kong (YouTube)
(4) Business AM.be

Zie ook o.a.:

25-03: ‘Duitsland schort woensdag de democratie voor een jaar lang op’
24-03: Tal van analisten zeggen dat de wereld na corona nooit meer hetzelfde zal worden
23-02: Franse artsen lagen premier aan om corona: ‘Regering heeft vanaf het begin gelogen’
23-03: Corona drama’s in Spanje en VS;’’Dit is echt geen griep’ zeggen geschokte artsen
22-03: ‘EU besluit op korte termijn tot bank holiday en permanent verbod op contant geld’ (/ ‘Corona crisis vooral in Europa grootste machtsgreep ooit naar virtuele dictatuur’)
21-03: ‘Oproep tot onmiddellijk koerswijziging aanpak coronavirus’
20-03: Gelekte video van arts uit horrorziekenhuis Brabant: Alleen nog maar corona, 25% sterfte
20-03: Instanties zoals RIBW laten ouderen en chronisch zieken nu al aan hun lot over
19-03: ‘VS denkt serieus aan verplichte geïmplanteerde microchip om corona crisis op te lossen’
19-03: Science studie: Tot 86% mensen met corona weten niet dat ze besmet zijn
19-03: Nobel laureaat professor Levitt: Geen paniek, hou strikte sociale afstand, dan zal het virus snel verdwijnen
18-03: Tijd voor een ander geluid: Bestaat het coronavirus eigenlijk wel?
17-03: Burgemeester Bergamo: Crematorium kan aantal corona doden niet meer aan
17-03: Denemarken voert met noodwet verplichte corona vaccinaties in; EU zal volgen
16-03: ‘Mensen moeten er vanuit gaan dat zijzelf, en iedereen die ze tegen komen, besmet zijn’
15-03: Niet enkel 60-plussers: Helft patiënten in Nederland is onder de 50, scholen gaan toch dicht
14-03: Belgische viroloog en SARS expert waarschuwt dat Europese corona variant veel dodelijker is
13-03: CDC / Universitaire studie: Corona is ‘airborne’, blijft tot 3 uur in de buitenlucht hangen
13-03: ‘We worden slechter behandeld als vuilnis’ – Heftige filmpjes uit Italië doen aan China denken
12-03: Eén dag langer wachten met sociale quarantaine betekent 40% meer slachtoffers’
11-03: Doodse stilte in Bondsdag nadat Angela Merkel zegt dat 60% – 70% bevolking besmet raakt
11-03: Schokkend: Sterftepercentage Lombardia stijgt naar ruim 8%
10-03: Arts in ziekenhuis Bergamo: Corona uitbraak is veel erger dan media berichten
10-03: Medische staat-van-beleg met massale zelfquarantaine kan corona nog stoppen

Vanwege de zeer grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden.  


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

Xander

© Xandernieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 06 april 2020