In de naam van ‘Veiligheid’ die zich terugtrekt, VS geeft Israël miljarden meer aan militaire financiering

Ondanks het feit dat de VS zich terugtrekken uit het Midden-Oosten, zonder strategie en toekomstvisie, feliciteren de wetgevers zichzelf met nog een genereus hulppakket aan Israël.

B illusies van het geld van de Amerikaanse belastingbetalers zullen het komende fiscale jaar en in de nabije toekomst nog vele jaren naar Israël worden doorgevoerd. Republikeinse en democratische senatoren hebben onlangs precies dat bereikt en een  wetsvoorstel aangenomen  om Israël jaarlijks 3,3 miljard dollar aan hulp te bieden.

Het wetsvoorstel, mede gesponsord door Democratische Senator, Chris Coons en Republikeinse Senator, Marco Rubio, werd op 9 januari aangenomen, slechts één dag nadat Iran  de  Amerikaanse posities in Irak had ingenomen. Enthousiasme om het wetsvoorstel vooruit te helpen was bedoeld als een verzekering aan Tel Aviv vanuit Washington, dat de VS zich inzetten voor de veiligheid en militaire superioriteit van Israël in het Midden-Oosten.

Ondanks een voelbaar gevoel van  oorlogsvermoeidheid  onder alle Amerikanen, ongeacht hun politieke neiging, blijven de VS dieper in conflicten in het Midden-Oosten wegzakken eenvoudigweg omdat het niet in staat is, of misschien niet bereid is om Israëls weldoeners in alle facetten van de Amerikaanse regering uit te dagen . De stelregel “Wat goed is voor Israël is goed voor Amerika” blijft de overheersing van de politieke elites van Washington, ondanks het feit dat dergelijk irrationeel denken rampen heeft veroorzaakt in het Midden-Oosten en eindelijk een overhaaste en vernederende Amerikaanse terugtocht dwingt.

Het nieuwste hulppakket voor Israël zal officieel een “Memorandum of Understanding” in de wet brengen dat werd  bereikt  tussen de rechtse regering van de Israëlische premier, Benjamin Netanyahu en de regering Barack Obama in 2016. Obama had toen Israël de  grootste  militaire hulp aangeboden pakket in Amerikaanse geschiedenis.

Senator Rubio  verklaarde  het aannemen van het recente wetsvoorstel in termen van de “ongekende bedreigingen” waarmee Israël wordt geconfronteerd.

Van zijn kant zei senator Coons dat ‘de gebeurtenissen van de afgelopen dagen’, verwijzend naar de escalatie VS-Iran, ‘een sterke herinnering waren aan het belang van Amerikaanse hulp voor de veiligheid van Israël’.

Bijzonder vreemd in de verklaring van Coons is het feit dat niet Israël, maar Amerikaanse posities in Irak werden getroffen door Iraanse raketten, zelf een reactie op de  moord  op de Iraanse militaire commandant, Qassem Soleimani.

Toch blijft de Amerikaanse financiering van Israëlische militaire avonturen onverminderd doorgaan, ondanks de snel veranderende politieke realiteit in het Midden-Oosten en de veranderende Amerikaanse rol in de regio.

Dit bevestigt verder dat de blinde Amerikaanse steun van Israël niet wordt gemotiveerd door een gecentraliseerde Amerikaanse strategie, die gericht is op het dienen van Amerikaanse belangen. In plaats daarvan, de onvoorwaardelijke – en vaak zelfvernietigend – is American financiering van de Israëlische oorlogsmachine grotendeels gekoppeld aan de binnenlandse politiek van de VS en, inderdaad, de ongeëvenaarde kracht  uitgeoefend  door de pro-Israël lobby in de Verenigde Staten.

Volgens het openbare onderzoeksinstituut van het Congres van de Verenigde Staten, Congressional Research Center (CRS), heeft de Amerikaanse hulp aan Israël tussen 1946 en 2019 (   142 miljard dollar) overschreden.

Het overgrote deel van deze financiering – meer dan $ 101 miljard – ging rechtstreeks naar de Israëlische militaire begroting, terwijl meer dan $ 34 miljard en $ 7 miljard aan Israël werden gegeven in termen van respectievelijk economische hulp en raketafweerfinanciering.

Het wordt steeds duidelijker dat de VS niet langer een goed gedefinieerde en gecentraliseerde strategie in het Midden-Oosten hebben, waarbij president Donald Trump de Amerikaanse prioriteiten van de ene toespraak naar de andere verandert. Een sleutelzin die consistent lijkt in elke politieke agenda die nog steeds door Washington in de regio wordt verdedigd, is ‘de veiligheid van Israël’.

Deze precaire term lijkt verband te houden met elke Amerikaanse actie die betrekking heeft op het Midden-Oosten, zoals het decennia lang onder elke Amerikaanse regering heeft gedaan, zonder uitzondering. Oorlogen werden gelanceerd of gefinancierd in naam van de veiligheid van Israël; mensenrechten werden op grote schaal geschonden; de vijf decennia – en tellingen – militaire bezetting van Palestina; het langdurige beleg op de verarmde Gazastrook en nog veel meer, zijn allemaal uitgevoerd, verdedigd en in stand gehouden in naam van “de veiligheid van Israël”.

De Amerikaanse hulp aan Israël gaat door, ondanks het feit dat alle Amerikaanse  hulp aan de Palestijnen  is afgesneden, inclusief de $ 300 miljoen aan jaarlijkse Amerikaanse financiering aan het VN-agentschap dat verantwoordelijk is voor het welzijn van Palestijnse vluchtelingen, UNRWA. De laatste, die door de jaren heen onderwijs, gezondheidszorg en onderdak heeft geboden aan miljoenen vluchtelingen, wordt nu, bizar, door zowel Israël als de VS gezien als “een obstakel voor vrede”.

Onverklaarbaar ontvangt Israël ruwweg “een derde van het Amerikaanse budget voor buitenlandse hulp, hoewel (het) slechts 0,001 procent van de wereldbevolking uitmaakt en al een van de hogere inkomens per hoofd van de wereld heeft”,  schreef  professor Stephen Zunes in de Washington-rapport over zaken in het Midden-Oosten.

Dit enorme budget omvat veel meer dan $ 3,3 miljard aan jaarlijkse financiering, maar andere bedragen en voordelen halen zelden de krantenkoppen. Overal wordt tussen de $ 500 miljoen en $ 800 miljoen aan Israël gegeven als onderdeel van een raketverdedigingspakket; ongeveer, een extra $ 1 miljard komt ten goede aan Israël in de vorm van fiscaal aftrekbare giften, terwijl $ 500 miljard wordt geïnvesteerd in Israëlische obligaties.

Dan zijn er de  leninggaranties , waarbij de Amerikaanse overheid de verantwoordelijkheid op zich neemt voor miljarden dollars waartoe Israël toegang heeft als kredietnemer van internationale crediteuren. Als Israël in gebreke blijft met zijn leningen, is het de wettelijke verantwoordelijkheid van de Amerikaanse regering om de rente op het geleende geld te compenseren.

Vanaf 1982 ontvangt Israël Amerikaanse steun als een vast bedrag, in tegenstelling tot geplande betalingen zoals het geval is met andere landen. Om aan haar verplichtingen jegens Israël te voldoen, leent de Amerikaanse regering het geld, zodat zij rente over de leningen kan betalen. Ondertussen leent “Israël zelfs een deel van dit geld terug via Amerikaanse schatkistpapier en verzamelt de extra rente”, schreef Zunes.

De Amerikaanse betrekkingen met Israël worden niet bepaald door het soort politieke wijsheid dat is gebaseerd op wederzijds voordeel. Maar ze zijn ook niet helemaal irrationeel, omdat de Amerikaanse heersende klassen hun belangen, hun perceptie van het Midden-Oosten en de rol van hun land in die regio hebben afgestemd op die van Israël, dankzij jarenlange media en officiële indoctrinatie.

Ondanks het feit dat de VS zich terugtrekken uit de regio, ontbreekt het aan strategie en toekomstvisie, maar Amerikaanse wetgevers feliciteren zichzelf met het doorgeven van nog een genereus hulppakket aan Israël. Ze zijn trots op hun grote prestatie, omdat, in hun verwarde denken, een ‘beveiligd’ Israël de enige garantie is voor Amerikaanse dominantie in het Midden-Oosten, een theorie die keer op keer onjuist is gebleken.

Afbeeldingsresultaat voor amerika israel

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 18 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner