Aantal gevallen van ernstige hartproblemen na prik ‘explodeert’

De Amerikaanse overheid doet onderzoek naar een mogelijke link tussen het Moderna-vaccin en een verhoogd risico op hartproblemen bij jongvolwassenen. Het onderzoek richt zich op gegevens uit Canada die suggereren dat vooral mannen jonger dan 30 risico lopen op myocarditis, een ontsteking van de hartspier.

Eerder voegde de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA al een waarschuwing voor het risico op hartontstekingen toe aan de bijsluiter van de coronavaccins van Pfizer en Moderna. De waarschuwing werd toegevoegd nadat in de Verenigde Staten tot het eind van de tweede week van juni meer dan 1200 gevallen van myocarditis of pericarditis, ontsteking van het hartzakje, waren opgetekend.

vaccin954

Permanente schade

Daarnaast werd deze week bekend dat drie jonge Belgische wielrenners na vaccinatie te kampen kregen met hartspierproblemen. Twee van hen zijn in het ziekenhuis opgenomen geweest met hartklachten. "Er is een bepaalde relatie met een vaccinatie," zei arts Kris Van der Mieren. Sportartsen adviseren jonge renners nu om in de week na vaccinatie niet intensief te sporten.

Het aantal gevallen van myocarditis en pericarditis na coronavaccinatie explodeert. In veel gevallen veroorzaken de aandoeningen permanente schade.

Enorme toename

In de Canadese provincie Ontario is het aantal gevallen van myocarditis en pericarditis bij 12- tot 17-jarigen bijvoorbeeld met ruim 10 procent gestegen. "Dit is een enorme toename," zei medisch deskundige Jane Ruby in de Stew Peters Show. "Dit is een doodsprik."

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 18 april 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers