Inwoners van Griekse eilanden worden meer migrantenkampen opgedrongen – reageren met rellen

Op het Griekse eiland Lesbos is de lokale bevolking de straat op gegaan om te protesteren tegen de bouw van nieuwe migrantenkampen op het eiland. De regering reageert met het aanlanden van oproerpolitie om de ontevredenheid te beteugelen.

Reeds in januari noteerde Fenixx hoe de lokale bewoners van Lesbos, Samos en Chios in staking gingen en eisten dat de migrantenkampen werden leeggehaald en dat de eilanden werden teruggegeven aan de bewoners. De Griekse regering reageert in plaats daarvan met tegen hun wil nieuwe migrantenkampen te bouwen op verschillende eilanden in het gebied. Volgens de Griekse regering moet het land nieuwe en grotere kampen bouwen voor de migranten om de situatie te verbeteren.

Grieken in algemene staking tegen immigranten: “We willen onze eilanden en ons leven terug”

Lesbos is een van de eilanden die een centrale rol speelt in de reisweg van de migranten van het Midden-Oosten naar Europa. Dit heeft de lokale bevolking, die al enkele jaren leeft met de constante immigratie van duizenden migranten, onder druk gezet. Toen de autoriteiten onlangs begonnen met de bouw van het migrantenkamp op Lesbos, bleek dat de eilandbewoners dit niet zonder weerstand wilden laten gebeuren.

De afgelopen week zijn er verschillende gewelddadige scènes uitgebroken tussen de lokale bevolking en de politie met traangas tegen de bevolking, meldt de Britse Daily Mail.

Grieken werpen blokkades op om bouw nieuwe migrantenkampen te stoppen

Blokkeren snelwegen om de bouw te stoppen

In verband met het feit dat de autoriteiten voertuigen, machines en andere bouwmaterialen aan land brengen om met de bouw te kunnen beginnen, zouden ongeveer 500 lokale bewoners hebben deelgenomen aan het blokkeren van de autowegen.

Aanzienlijke toename van het aantal nieuwe migranten

Volgens een rapport van de UNHCR hebben de Griekse eilanden alleen in 2019 bijna 60.000 migranten over zee ontvangen. Dit is bijna een verdubbeling van wat in 2018 werd gerapporteerd.

De regering reageert door de politie te versterken

In de sociale media zijn verschillende video’s verspreid die laten zien hoe de Griekse regering op de rellen heeft gereageerd door nog meer politie naar Lesbos te sturen. Hieronder staan video’s die de aanlandingen zouden laten zien.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 22 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner