Is Iran deze keer veel te ver gegaan en is het nu wachten we tot de oorlog begint?

Na de gebeurtenissen die we dinsdag hebben meegemaakt, is er geen weg meer terug naar hoe het vroeger was. Een catastrofale oorlog in het Midden-Oosten zal niemand ten goede komen, maar op dit moment is het moeilijk in te zien hoe men zal worden vermeden. Door de Amerikaanse ambassade in Bagdad rechtstreeks aan te vallen, overschreden de Iraniërs en hun bondgenoten alle rode lijnen. De Amerikaanse ambassade wordt beschouwd als Amerikaans grondgebied en als president Trump niet militair reageert op deze brutale aanval op onze soevereiniteit, zal hij eruit zien als een totale watje voor de rest van de wereld. Maar natuurlijk zullen Iran en hun bondgenoten reageren op de aanval die Trump lanceert, en de VS zullen gedwongen worden het conflict nog verder te escaleren.

Helaas brengt de reguliere media de ernst van deze crisis niet nauwkeurig over op het Amerikaanse volk.

Veel experts in de westerse wereld lijken ervan overtuigd te zijn dat Iran geen oorlog meer wil dan wij.

Maar misschien wel.

De leiders van Iran zijn een stel apocalyptische gekken die geloven dat een massale oorlog de terugkeer van “de Mahdi” zal inluiden, en velen van hen zijn ervan overtuigd dat de tijd om dit te laten gebeuren heel dichtbij is. Voor degenen die niet bekend zijn met wat sjiitische moslims geloven over “de Mahdi”, hier is een vrij goede samenvatting …

Ze geloven dat een reeks imams is aangesteld om de boodschap van de profeet Mohammed voort te zetten en dat deze imam boven alle andere profeten staan, behalve Mohammed zelf. De 12e, Mohammed al-Mahdi, wordt door deze sjiieten geloofd te zijn geboren in het huidige Irak in 869 en nooit te zijn gestorven, alleen ondergedoken. Twelvers – geen andere sjiieten of soennitische moslims – geloven dat al-Mahdi als een messias met Jezus zal terugkeren om vrede in de wereld te brengen en de islam als heersend geloof over de hele wereld te vestigen.

De apocalyptische vangst? De Mahdi zal naar verwachting verschijnen wanneer de wereld wordt verwoest door totale chaos en oorlog.

Dus daarom zijn ze misschien niet echt bang voor een oorlog met de Verenigde Staten. Omdat ze geloven dat “de Mahdi” plotseling te hulp zal komen en een gouden tijdperk van vrede en voorspoed zal brengen, kijken de Iraanse leiders misschien uit naar het conflict.

De huidige Supreme Leader van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, is een “Twelver”, net als de meeste andere topambtenaren in de Iraanse regering. De meesten van ons in de westerse wereld kunnen niet eens beginnen te begrijpen hoe ze de wereld zien.

Op dinsdag zagen we rookpluimen opstijgen vanuit de Amerikaanse ambassade. Sjiitische militiemannen sloegen een van de hoofdeuren en staken een ontvangstruimte in brand. En de “demonstranten” vierden hun overwinning door “dood aan Amerika!”

De meeste militanten waren van een organisatie bekend als Kata’ib Hezbollah. Het is een andere organisatie dan de Libanese Hezbollah, maar beide groepen worden rechtstreeks vanuit Teheran gefinancierd en gecontroleerd.

Volgens het Pentagon is Kata’ib Hezbollah verantwoordelijk voor 11 aanvallen op Amerikaanse militaire bases in de regio in de afgelopen twee maanden. Dus daarom lanceerden de VS luchtaanvallen op hun troepen op zondag.

Nu heeft Kata’ib Hezbollah wraak genomen voor die luchtaanvallen, maar ze zouden nooit de Amerikaanse ambassade in Bagdad hebben aangevallen zonder expliciete goedkeuring van Teheran.

En natuurlijk begrijpen Amerikaanse functionarissen dit heel goed. In feite legt president Trump de schuld voor de aanval op onze ambassade rechtstreeks op Iran …

‘De Amerikaanse ambassade in Irak is en is al uren VEILIG! Veel van onze grote Warfighters, samen met de meest dodelijke militaire uitrusting ter wereld, werden onmiddellijk naar de site gebracht. Bedankt aan de president en premier van Irak voor hun snelle reactie op verzoek ‘, tweette Trump dinsdagavond.

‘Iran zal volledig verantwoordelijk worden gehouden voor verloren levens of geleden schade in een van onze faciliteiten. Ze zullen een zeer GROTE PRIJS betalen! Dit is geen waarschuwing, het is een bedreiging. Gelukkig nieuwjaar!’ hij voegde toe.

En tijdens een interview met CBS News verwees staatssecretaris Mike Pompeo naar de aanval van de ambassade als een daad van “door de staat gesponsord terrorisme” …

Staatssecretaris Mike Pompeo noemde de aanval een daad van ‘door de staat gesponsord terrorisme’ in een interview met CBS News, en president Donald Trump beloofde dat de Iraanse regering ‘volledig verantwoordelijk’ zal worden gehouden voor de aanval.

Pompeo zei in een verklaring dat de aanval was ‘georchestreerd door terroristen’ en ‘aangesproken door Iraanse proxy’s’, tweetend op foto’s waarvan hij zei dat deze door de VS aangewezen terroristen met Iraanse banden buiten de ambassade toonden.

Natuurlijk ontkennen de Iraniërs volledig dat ze er iets mee te maken hebben …

Iran ontkende dat het achter de gewelddadige protesten zat en waarschuwde voor represailles. “Amerikaanse functionarissen hebben de verbazingwekkende moed om Iran de protesten van het Iraakse volk tegen (de Washington) wrede moord op ten minste 25 Irakezen toe te schrijven …”, zei de Iraanse woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken Abbas Mousavi in ​​een verklaring op een website van het ministerie.

Het is absoluut lachwekkend dat de Iraniërs elke verantwoordelijkheid proberen te ontkennen. Ze bewapenen, financieren en betalen de salarissen voor al deze sjiitische groepen.

Als een van deze groepen zou besluiten om de controle van Teheran te omzeilen, zou hun financiering zo snel worden getrokken dat het hun hoofd zou doen draaien.

En blijkbaar is Teheran van plan dat hun volmachten nog meer geweld zullen plegen tegen Amerikaanse doelen. In feite vertelde een woordvoerder van Kata’ib Hezbollah aan CNN dat de aanval door de ambassade slechts een “eerste stap” was …

Ondertussen vertelde een woordvoerder van de door Iran gesteunde militie, Kataib Hezbollah, aan CNN dat de protesten van de ambassade slechts een “eerste stap” waren.

“De Amerikaanse regering moet het volgende begrijpen: de eerste stap was om te protesteren bij de Amerikaanse ambassade, we wachten op hun reacties om de tweede stap te bepalen,” zei Mohamad Mouhiye, die de VS opriep de ambassade te sluiten en zich terug te trekken uit Irak.

Bestuurders van Trump nemen dergelijke bedreigingen zeer serieus en maken zich grote zorgen over wat er op woensdag zou kunnen gebeuren …

Trump benadrukte de veiligheid in een reeks tweets en trok een directe vergelijking met de aanslag in 2012 in Benghazi, Libië, waarbij vier Amerikanen dood vielen, zelfs als een hoge overheidsfunctionaris CNN vertelde dat het Witte Huis “zeer bezorgd” is over het potentieel voor verdere escalatie kom nieuwjaarsdagochtend.

“Morgen, overdag, wordt het gespannen,” zei de functionaris.

Hopelijk zullen koelere hoofden voorlopig zegevieren, maar dat zal allemaal weer veranderen zodra de VS militair reageert op de aanval van de ambassade op dinsdag.

We leven in een tijd van “oorlogen en geruchten van oorlogen” , en een groot conflict zou op letterlijk elk moment in het Midden-Oosten kunnen uitbarsten.

Laten we hopen dat een rampzalig scenario kan worden vermeden, maar op dit punt lijkt het zeker een stuk minder waarschijnlijk dan een paar dagen geleden.

 

 
Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 21 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner