Islamisering vordert: Duden (Duits van Dalen) noemt “Inschallah” als een Duits woord

Als de Arabische woordenschat, die om goede reden GEEN wortels heeft in de christelijke cultuur en die voornamelijk door mensen wordt gebruikt ZONDER verwijzing naar ons seculiere zelfbeeld, door de redactie van Dudens tot onderdeel van de Duitse taal wordt verklaard, dan is dit op zijn beurt een daad van ‘ Inzending ‘(vertaald:’ Islam ‘); preciezer: een geval van voorbeeldige islamisering.

Net zoals mensen en hun religieuze wereldbeeld als een integraal onderdeel van Duitsland worden verklaard, hoewel de meerderheid van hen zichzelf niet als onderdeel van deze staat en zijn samenleving ziet, worden filologische en taalkundige trucs nu gebruikt om te integreren met de koevoet De uitdrukking “Inschallah”, dat is “zoals Allah wil”, een officieel deel van de Duitse taal – opgenomen in Duden, was verheugd om professionele mosliminfiltranten op Twitter te vieren:

Hakija Avdic ✍�» on Twitter

Alle #AfD-ler müssen jetzt tapfer sein! #Inschallah ist nun offiziell ein dts. Wort! Jetzt könnt ihr es alle in Schulen/Firmen benutzen und wenn es jemand nicht kennt, dann soll er es schleunigst lernen. Wir leben ja schließlich in Deutschland und wollen Deutsch reden! #duden

Zelfs modelgeïntegreerde carrièremoslims waren enthousiast over de “innovatie”, die geen praktisch nut heeft – afgezien van de verdere verdunning en verslechtering van de identiteit van alles waar “Duits” als taal en cultuur eigenlijk voor staat: Libanese geboren ZDF-presentator Aline Abboud Bijvoorbeeld, enthousiast aangekondigd dat het nieuwe “Duitse” woord binnenkort zou worden opgenomen in hun moderaties.

Lees ook:  Een ‘Green New Deal’ voor Europa: naai uw zakken maar alvast dicht

Overigens volgt de in de volksmond gebruikte vertaling “God” hier een theologische abstractie van het concept van God, wat misleidend is gezien de duidelijk intolerante aanspraak van de islam op totaliteit – omdat christenen en joden hun God niet met “Allah” noemen!). In feite is “inschallah” zelfs geen slangterm. Omdat het alleen wordt gebruikt door mensen die een vorm van religiositeit uitdrukken die juist niets in Duitsland heeft verloren – of in ieder geval had moeten verliezen, zolang ze Koran-loyale Mohammedanen zijn.

“Inschallah” is ook GEEN vreemd woord dat in de Duitse taal is ingevoerd. Het wordt niet gebruikt door Duitsers, maar alleen door tweetalige of buitenlandse sprekers uit de moslimcultuur wanneer ze met elkaar omgaan. Volgens deze logica zou men de helft van het Russische of Turkse woordenboek in de Duden kunnen opnemen, omdat tweetalige tweeburgers of migranten elke dag de relevante woordenschat thuis gebruiken.

“Inschallah” hoogstens gebruikt door dubbele taalkundigen

Afgezien daarvan – zelfs als dit alleen geen criterium voor de lexicalisering zou zijn – is de semantiek van “inschallah” meer dan twijfelachtig: het resulterende lot, het fatisme van Kismet, dat elke mens in de willekeur van God plaatst en zijn toestand uiteindelijk als een verdiende goddelijke Het accepteren van het oordeel is de oorzaak van zowel de angstaanjagend lage status van het menselijk leven als de geestelijke en lichamelijke integriteit in de islam; voor de gebruikelijke discriminatie van sociale groepen – vrouwen, andersdenkenden, ongelovigen; en voor het gebrek aan solidariteit en empathie, wat ook blijkt uit de verdwijnende bereidheid van islamitische samenlevingen om vluchtelingen uit crisisgebieden te accepteren, zelfs in hun directe omgeving; Groeten uit Saoedi-Arabië of de Emiraten.

Voor degenen die in “inschallah” gewoon weer een leenwoord met ethno-chic zien, zoals falafel, shisha, yallah of amanakuyem verrijkt het sociolect van een postnationale, multiculturele gemengde bevolking, de verkrachting van de Duitse taal door heiligverklaring in de Duden is misschien wel bezorgd; Maar voor degenen die de Duitse taalschat, de culturele taal die door Luther, Goethe en Schiller is gevormd als een waardevol, waardevol immaterieel erfgoed, begrijpen, is deze politiek gepromote aanpassing een aanfluiting.

Steun deze website en steun het vrije alternatieve nieuws zonder censuur:
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.

Lees ook:  ANTIFA kondigt moord op andersdenkenden aan - media zwijgen

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Thanks for your feedback!

Comments

comments

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 23 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner