Kamervragen: ‘Absurd’ dat kwaliteit van Pfizer-vaccins niet steekproefsgewijs wordt gecontroleerd

Het Paul-Ehrlich-Institut, de Duitse geneesmiddelenautoriteit, controleert voor Nederland de kwaliteit van het coronavaccin van Pfizer. Wat blijkt nu? Pfizer levert zelf de vaccins aan het instituut dat de kwaliteitscontrole doet.

De kwaliteit wordt dus niet steekproefsgewijs gecontroleerd. “Volgens onze kwaliteitsexperts in het bedrijfsleven is dit absurd,” laat FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen weten. Zijn partij heeft Kamervragen gesteld.

Vreemd

Van Houwelingen vraagt aan minister Kuipers van Volksgezondheid of het klopt dat het Paul-Ehrlich-Institut geen gebruikmaakt van random steekproeven, maar uitsluitend de kwaliteit controleert van partijen die de farmaceut zélf aanlevert.

Hij vraagt ook waarom de partijen niet steekproefsgewijs door het Paul-Ehrlich-Institut worden geselecteerd en getest. “Vindt u het niet vreemd dat Pfizer zélf de steekproeven kan nemen en aanleveren? Hoe weet het Paul-Ehrlich-Institut zeker dat de steekproeven die door Pfizer zélf worden aangeleverd representatief zijn voor de vaccinpartijen waar ze uit zouden komen?”

Van Houwelingen wil ook graag dat Kuipers hem de testresultaten stuurt die betrekking hebben op de kwaliteit van de partijen die aan Nederland zijn geleverd.

Pfizer646

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 05 mei 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers