Katholieke kardinaal die waarschuwde voor de dood van de westerse beschaving verwijderd door paus

Cardinal Robert Sarah © (CC BY-ND 2.0)

Een katholieke kardinaal die waarschuwde dat de westerse beschaving haar “stervensuur” beleefde als gevolg van het feit dat de massa’s in de ban waren van “vulgaire vermakelijkheden”, is door paus Franciscus verwijderd.

De paus aanvaardde het terugtreden van kardinaal Robert Sarah als hoofd van het Vaticaanse bureau voor liturgie.

De terugtreding was echter meer een ontslag, omdat Sarah zijn uittreden moest indienen als hij 75 werd en paus Franciscus eerder kardinalen heeft toegestaan om twee of drie jaar na dat punt te dienen.

De kardinaal heeft eerder in een Twitterbericht aangegeven dat hij graag door wilde gaan, maar de paus heeft hem verwijderd en daarmee ook een uitgesproken conservatief en potentieel toekomstige paus.

Sarah was een krachtige stem in het verzet tegen de liberalisering van het katholicisme en heeft zich herhaaldelijk in onverbloemde bewoordingen uitgelaten over de problemen waar het westen voor staat.

“Wat het nazi-fascisme en het communisme in de 20e eeuw waren, zijn vandaag de dag de westerse homo- en abortus-ideologieën en het islamitisch fanatisme”, zei de kardinaal, iets wat de paus, die het recht van de moordenaars van Charlie Hebdo om een wraakaanval te plegen verdedigde, niet zou durven uitspreken.

Sarah heeft ook massa-immigratie aangewezen als een directe bedreiging voor de westerse beschaving en het christendom, ald

Hij waarschuwde eerder dat “het westen zal verdwijnen” als gevolg van massamigratie, en voegde eraan toe dat “de islam de wereld zal binnenvallen” en “de cultuur, antropologie en morele visie volledig zal veranderen”, zie:

Katholieke kardinaal waarschuwt dat Europa kan worden weggevaagd met massamigratie: “Net zoals Rome werd binnengevallen door barbaren”

Sarah heeft ook routinematig de spot gedreven met de moderniteit, door te benadrukken hoe westerlingen het geloof in de kennis van God hebben verloren door de verleidingen van de materiële wereld en dat “de westerse beschaving zich in een diepe staat van decadentie en ondergang bevindt”.

Waarschuwend dat de westerse beschaving in haar “stervensuur” leeft, zei Sarah dat net als tijdens de ineenstorting van het Romeinse Rijk, “de elites om niets anders geven dan het vergroten van de luxe van hun dagelijks leven, en het volk is bedwelmd door steeds meer vulgair vermaak”.

Gezien deze uitspraken is het niet verwonderlijk dat de Paus, die een overtuigd globalist is, actie ondernam om Sarah te verwijderen en te voorkomen dat hij toekomstig Paus zou worden.

Kardinalen waarschuwen voor NWO: “Er zijn machten die Corona misbruiken voor greep naar wereldheerschappij”

Frontnieuws

© Frontnieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 januari 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers