Kijk maar! Sylvana Simons is fan van ongecontroleerd huilen: ‘Soms moet je dat heel bewust opzoeken!’

Dit weekend heeft het Amsterdamse raadslid Sylvana Simons op het podium in Hoorn een oproep gedaan om “bewust” te huilen. Dat deed ze met ondernemer en schrijver Marc de Hond.

Je zou denken dat met zoveel racisme dat Sylvana Simons werkelijk overal in Nederland aantreft (hier, daar, zus, zo, overal, wat een racistisch land is dit toch ook!) dat de partijleider van BIJ1 aan niets anders dan huilen meer toekomt. Maar niets is minder waar. Want tijdens een interview voor de voorstelling Voortschrijdend inzicht van Marc de Hond hadden de twee oud-presentatoren een onderonsje over het laten stromen van de tranen.

sylvana-sip

De Hond vertelde dat hij in plaats van het voorlezen van z’n zoontje liever even een paar minuten ging huilen, zonder dat zijn vrouw het doorhad. Hij zei dan tegen zichzelf: “Ik ga er alles aan doen om nog heel lang jouw papa te zijn,” en de tranen biggelden over zijn wangen. “Ik heb de afgelopen jaren zeker een aantal keren heerlijk gehuild,” verklaart de oud-atleet op het podium.

Sylvana wordt duidelijk geïnspireerd van dat commentaar, en steekt dan haar eigen lofzang af op de geforceerde huilbui: “Je zegt iets heel interessants, wat ik herken. Je zegt: dat was voor mij een fijne manier om aan het huilen te komen. En ik herken dat wel, dat je dat af en toe even heel bewust moet opzoeken.”

Het hele gesprek over huilen was kennelijk zo boeiend, dat het zijn weg vindt naar de Facebookpagina’s van zowel De Hond als Simons. Laatstgenoemde besluit: “Het was fijn, het was eervol, het was mooi. Dankjewel dat ik onderdeel mag zijn van deze bijzondere reis, Marc!”

Tim Engelbart

© DDS

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 01 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Dit is waarom bijna iedereen positief test op corona
30 september 2020
Waarom id an niet 100% van de afgenomen tests positief?
Erdogan dreigt Griekenland openlijk met oorlog
30 september 2020
Tussen beide landen is de oorlog nooit gestopt. er is enkel een "staak...
Migranten niet welkom in Bosnië! Dieren en burgers zijn niet langer veilig
26 september 2020
Groeten van de Grote Orde van Verlichting voor de Verenigde Staten en ...
Willekeurige partner