Kijk: Vrouw vertelt live op Franse tv de waarheid over Oekraïne, presentatoren verbijsterd

Afgelopen donderdag was ene Victoria, een Oekraïense vrouw die al 25 jaar in Frankrijk woont, te gast in het programma Brunet & Cie op de Franse nieuwszender LCI, om de kijker bij te praten over de situatie in Oekraïne. De presentatoren hadden waarschijnlijk verwacht dat de vrouw een tirade zou afsteken tegen Poetin, maar er gebeurde iets heel anders.

De vrouw zei dat twee miljoen mensen onder erbarmelijke omstandigheden leven in Oekraïne. Ze zei dat de energierekening flink is gestegen en dat veel mensen de helft van hun salaris kwijt zijn aan stookkosten.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Marionettenregering

“Waarom zouden we deze president en zijn marionettenregering moeten verdedigen?” vroeg Victoria. “De economie zakt in elkaar, corruptie is wijdverspreid.” Presentator Eric Brunet vroeg zich verbijsterd af: “Heeft u het over Zelensky?”

“Natuurlijk, wie anders?” zei ze. “Hij is absoluut geen democratisch leider. Hij heeft vier tv-stations gesloten. Er zijn journalisten verdwenen. Mensen zeggen dat Russische journalisten aan de lopende band worden vermoord. Er worden ook Oekraïense journalisten vermoord. De afgelopen jaren zijn er veel journalisten gedood.”

Staatsgreep

Brunet vroeg Victoria of het klopt dat sommige inwoners van Kiev blij zijn dat de Russen het land zijn binnengevallen. “Absoluut,” antwoordde ze, toevoegende dat veel Oekraïners betwijfelen of de verkiezingen eerlijk zijn verlopen.

Brunet zei vervolgens dat er democratische methoden zijn om de overheid te veranderen als je ontevreden bent over de gang van zaken. Daarop zei één van de gasten: “Vergeet niet dat er in februari 2014 een staatsgreep is gepleegd tegen de democratisch gekozen president.”

De Theorist

Interessant

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 16 juli 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers