Kijk: WHO-onderzoeker doet boekje open over virusexperimenten in Wuhan vóór pandemie

In een video die vlak voor het begin van de coronapandemie is gemaakt, bespreekt een WHO-onderzoeker experimenten met coronavirussen op menselijke cellen en gehumaniseerde muizen door het Wuhan Instituut voor Virologie.

De beelden zijn gemaakt op 9 december 2019, drie weken voor de uitbraak van het virus. Viroloog Vincent Racaniello praat in onderstaande video met de Britse zoöloog en voorzitter van de EcoHealth Alliance Peter Daszak. Sinds 2014 heeft de organisatie van Daszak miljoenen dollars van het Amerikaanse nationale gezondheidsinstituut NIH gekregen. Het geld werd doorgesluisd naar het Wuhan Instituut voor Virologie voor onderzoek naar coronavirussen.

vaccin954

Tussen 2014 en 2019 coördineerde Daszak het onderzoek met Shi Zhengli, beter bekend als de ‘vleermuisvrouw’. EcoHealth Alliance ontving 3,7 miljoen dollar van het NIH en daarvan ging 10 procent naar het Wuhan Instituut voor Virologie, schreef NPR. In 2019 werd ook gain of function-onderzoek verricht door het instituut.

Spill-over

Tijdens het interview zei de WHO-onderzoeker dat sommige coronavirussen in het lab menselijke cellen kunnen binnengaan en dat andere bij gehumaniseerde muizen Sars kunnen veroorzaken. Hij waarschuwde dat dergelijke coronavirussen niet kunnen worden behandeld met antilichamen en dat je er niet tegen kunt vaccineren met een vaccin.

Ironisch genoeg zei hij dat zijn team zocht naar een spill-over, dus de overstap van een virus van dieren naar mensen, die de volgende pandemie zou kunnen veroorzaken.

Je kunt ze in het lab vrij eenvoudig manipuleren

Uit de uitspraken van Daszak kan worden opgemaakt dat het Wuhan Instituut voor Virologie in het lab experimenten deed met coronavirussen. “Je kunt ze in het lab vrij eenvoudig manipuleren,” zei hij.

Daszak maakte ook deel uit van het WHO-team dat eerder dit jaar naar Peking afreisde om onderzoek te doen naar de oorsprong van het coronavirus. Het WHO-team, met daarin ook Marion Koopmans, zei na afloop van het onderzoek dat het ‘extreem onwaarschijnlijk is’ dat het coronavirus uit een Chinees lab komt.

[Taiwan News]

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 29 maart 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers