‘Klimaatkoploper’ Nederland verbrandt oerbossen van Estland. ‘Dit moet nu stoppen!’

Nederland wil internationaal klimaatkoploper worden. In de praktijk is ons land koploper landschap verwoesten. Eerder onthulde EenVandaag hoe in de Verenigde Staten in razend tempo bos wordt gekapt om te voorzien in de groeiende vraag naar biomassa in Nederland. “Het landschap is hier volledig verwoest,” zei een milieuactiviste.

Nu blijkt dat er scheepsladingen met bomen uit oerbossen in Estland in Nederlandse houtovens verdwijnen. Ook dit is een rechtstreeks gevolg van grootschalig subsidiëren van biomassa door de Nederlandse overheid.

De provincie Noord-Holland gaf deze maand een vergunning af voor een biomassacentrale in Diemen, binnenkort mogelijk de grootste in Nederland.

Stoppen

FvD reageert: “Vanwege de klimaatdoelen die GroenLinks en PvdA in de wet hebben gezet, verbrandt Nederland nu de oerbossen van Estland. We moeten nu STOPPEN met biomassa en klimaatalarmisme – en in plaats daarvan een rationeel energiebeleid voeren!”

Onlangs schreven chemisch technoloog Bert Kool en voorzitter van Comité Schone Lucht Fenna Swart in de Volkskrant ook dat we per direct moeten stoppen met de subsidie op biomassa die de Estse bossen bedreigt.

Te veel schadelijke stoffen

Het Comité stelt dat de centrale in Diemen te veel schadelijke stoffen zal uitstoten, met negatieve gevolgen voor de natuur.

Terwijl de oerbossen verdwijnen als gevolg van het Nederlandse klimaatbeleid, beweert klimaatkoploper Eric Wiebes nog steeds met droge ogen dat onze biomassacentrales voornamelijk draaien op ‘resthout uit eigen bossen’.

Klimaatkoploper' Nederland verbrandt oerbossen van Estland

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 24 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner