Klokkenluider Dr. Rick Bright waarschuwt dat de heropleving van het coronavirus de VS zou ‘verwoesten’

De afgezette vaccinfunctionaris zei dat “de tijd dringt” om een ​​plan te ontwikkelen om het virus te bestrijden.

Dr. Rick Bright, de klokkenluider die abrupt werd ontslagen nadat hij zich terugtrok tegen de regering-Trump, beschreef een dringende noodzaak om een ​​nationaal plan te ontwikkelen om het coronavirus te bestrijden om een ​​rampzalige overlapping met het reguliere griepseizoen te voorkomen. Als u dit niet doet, zal dit ‘verwoestend zijn voor onze gezondheidszorgstelsels [en] voor Amerikanen’, zei hij donderdag in het congres.

“Ik denk dat we het beter hadden kunnen doen”, vertelde Bright aan de House Energy and Commerce Subcommittee on Health. ‘Ik denk dat er kritische stappen zijn die we niet op tijd hebben genomen.’

‘De urgente behoefte aan financiering bij het begin van een pandemie is iets waar we van af weten’, zei Bright. President Donald Trump kreeg onophoudelijke kritiek op de vertraging van zijn regering bij het vormen van een coherent federaal antwoord op de crisis die de economie heeft verlamd en tot dusver meer dan 84.000 Amerikanen heeft gedood.

“We wisten dat deze pandemie inging dat er een tekort zou zijn aan essentiële medische apparatuur. Ik kreeg medio en eind januari meldingen van branchecollega’s die me vertelden dat de toeleveringsketen van buitenaf snel aan het afnemen was, en vertelde me dat andere landen waarop we vertrouwden om veel van deze maskers te leveren, de export blokkeerden en de overdracht stopzetten van deze maskers naar de Verenigde Staten, ‘vertelde Bright aan de subcommissie.

Lees ook:  CORONAVIRUS VAN DICHTBIJ: HET LEVEN IN EEN ITALIAANSE SPOOKSTAD

Toen hij Alex Azar, secretaris van Volksgezondheid en Human Services, waarschuwde voor deze alarmerende tekorten, zei Bright echter dat de antwoorden die hij ontving varieerden van ambtenaren die beweerden dat ze het “te druk” hadden, dat ze niet wisten wie de leiding had, of dat ze een ziek kind hadden thuis en zou het probleem later behandelen.

‘Ik zal de e-mails die ik van Mike Bowen heb ontvangen nooit vergeten, waarin wordt aangegeven dat onze maskervoorraad, onze N95-ademhalingstoestel, volledig was gedecimeerd en hij zei:’ We zitten in diepe shit. De wereld is. En we moeten iets doen, ” herinnerde Bright zich.

Bowen runt Prestige Ameritech, een in Texas gevestigde maskerfabrikant. Zijn waarschuwing werd eerder door The Washington Post gerapporteerd in een verhaal waarin werd uiteengezet hoe de federale regering zijn aanbod om in januari 1,7 miljoen N95-maskers per week te vervaardigen, weigerde.

“Ik heb dat naar het hoogste niveau in HHS gepusht,” zei Bright, “en kreeg geen antwoord.”

Bright werd vorige maand verwijderd als directeur van de Biomedical Advanced Research and Development Authority, een afdeling van het ministerie van Volksgezondheid en Human Services die belast is met de ontwikkeling van medicijnen en vaccins. Het werd in 2006 gecreëerd als onderdeel van de Pandemic and All-Hazards Preparedness Act die door president George W. Bush in de wet is ondertekend nadat hij gemakkelijk in het congres was aangenomen.

Lees ook:  Is er een weg uit ratelende Midden-Oosten en Geo-strategische spanningen?

Bright werd opnieuw toegewezen aan de National Institutes of Health. Een federaal agentschap heeft gezegd dat het “redelijke gronden heeft om te geloven” dat het Witte Huis van Trump hem als vergelding ontsloeg omdat het de regering had verteld hoe het zich moest voorbereiden op de bestrijding van COVID-19, inclusief testen op hydroxychloroquine, een onbewezen medicijn dat door Trump wordt aangeprezen.

Verschillende Republikeinse leden van de subcommissie voerden aan dat sommige artsen hydroxychloroquine hadden gebruikt om hun patiënten met COVID-19 te behandelen, wat waar is . Maar Bright is verre van de enige expert die vindt dat er te veel risico is om het op grote schaal te promoten zonder grote klinische onderzoeken te hebben uitgevoerd om de mogelijke nadelen te bepalen .

‘Er werd mij verteld dat mijn aandrang voor opschudding zorgde’, zei Bright tegen de commissie, die zei dat hij vervolgens werd verwijderd uit planningsvergaderingen.

Bright zei dat de VS geen plan hebben om het virus in te perken en waarschuwt dat “de tijd dringt”. In zijn voorbereide opmerkingen benadrukte hij het belang van het veiligstellen van een toeleveringsketen voor essentiële medische apparatuur die ziekenhuizen nodig hebben, naast materialen die nodig zijn voor massaproductie van behandelingen en vaccins.

Het niet veiligstellen en vergroten van het aanbod van N95-maskers, wattenstaafjes en spuiten, zei hij, “bracht veel levens in gevaar bij onze eerstelijnsgezondheidswerkers”, en het falen van de federale regering om samen te werken aan een plan om het virus zeker aan te pakken “Verlengde onze tijdlijn tot heropening.”

Lees ook:  We leven in het wrak van de War on Terror

Trump heeft Bright afgedaan als een ‘ontevreden’ werknemer – een aanklacht die Bright heeft afgewezen.

‘Wat ik probeer te doen, is levens redden’, zei hij tegen Norah O’Donnell van CBS News.

South America′s protests fueled by ′extreme′ social inequality ...
Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 27 mei 2020

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner