VS loert naar de Arctische wateren van Rusland als een waanzinnige enge stalker

De Verenigde Staten zijn van plan Rusland zijn recht op de Noordelijke Zeeroute (NSR) in de Arctische wateren en in de Exclusieve Economische Zone van Rusland te ontnemen.

Dat is volgens berichten in de media, waarin staat dat Washington van mening is dat de NSR open moet staan ​​voor de hele wereldgemeenschap, en niet alleen voor Rusland.

“De huidige Amerikaanse politieke elite is” plotseling “artikel 234 van het Zeerechtverdrag van de Verenigde Naties vergeten, dat Rusland het recht op de Noordzee garandeert (omdat het zich in de binnenwateren van dit land bevindt), en dat ook het recht van Canada erkent om door te varen ten noordwesten van deze zeeroute, ” schreef journalist Zoran Milosevic van het tijdschrift Pecat.

Hij voegde eraan toe dat “Amerikanen dit feit begonnen te presenteren als een Russische” claim “voor iets dat niet tot het land behoort en hun strategie als” het waarborgen van vrije navigatie in de betwiste gebieden van de zee. ”

De Amerikaanse president Donald Trump zei eerder dat Washington Groenland wil kopen. Volgens de woordvoerder van de Amerikaanse marine Richard Spencer, “is de huidige taak van de Amerikaanse marine om de macht in het Noordpoolgebied te vergroten om nieuwe strategische militaire havens in de Beringzee-regio te openen en zijn militaire aanwezigheid in Alaska uit te breiden.”

In mei maakte Washington Canada duidelijk dat het “zijn recht op de noordwestelijke Arctische corridor moest vergeten”. Het heeft ook van China geëist om zijn Arctische onderzoeksstations in Noorwegen en IJsland te sluiten en te stoppen met investeren in de NSR-infrastructuur.

Volgens Milosevic, “is de Noordelijke Zeeroute belangrijk voor de Verenigde Staten als een middel om druk uit te oefenen op Rusland, aangezien het niet alleen een internationale logistieke corridor is, maar ook een interne transportader.”

De Noordelijke Zeeroute, die zich over de gehele lengte van de Arctische en Verre Oosten regio’s in Rusland uitstrekt, zal naar verwachting een belangrijke handelsroute worden voor goederen die tussen Europa en Azië worden verzonden.

De Russische president Vladimir Poetin zei dat de route “de sleutel tot de ontwikkeling van de Russische noordpoolgebieden van het Verre Oosten” zou worden. Volgens Poetin is het doel om er een “echt wereldwijde, competitieve transportader van te maken” en het vrachtverkeer aanzienlijk te verhogen tot 80 miljoen ton per jaar. Schepen zullen voornamelijk vloeibaar aardgas (LNG), olie en kolen vervoeren.

De Noordpoolroute van Zuidoost-Azië naar Europa verkort de transporttijd met de helft in vergelijking met traditionele routes door de kanalen van Suez en Panama. In de Sovjettijd werd het vooral gebruikt om goederen te leveren aan geïsoleerde nederzettingen in het Noordpoolgebied.

In 1991 stond de Noordelijke Zeeroute open voor internationale scheepvaart, hoewel deze in officiële Russische documenten werd gedefinieerd als een ‘historisch gevestigde nationale transportcommunicatie’.

Vorig jaar zei Poetin dat schepen onder Russische vlag exclusieve rechten zouden kunnen krijgen om olie en gas langs de route te transporteren – een voorgestelde maatregel om de scheepsbouwindustrie te stimuleren.

Bronnen:

RT

Zoals u wellicht weet doen de Social Media sites zoals Facebook en Twitter er alles aan om ons bereik tot een minimum te beperken! We zijn daarom meer dan ooit afhankelijk van uw support om het woord bij de mensen te krijgen.
Wanneer u bovenstaand artikel nuttig, interessant of leerzaam vond, like het dan en deel het overal waar u maar kunt!
Alvast heel hartelijk bedankt voor de support!

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 26 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner