Koeien in paniek door 5G-netwerktest..??

Veehouders in Friesland willen dat er een onderzoek komt naar de relatie tussen het 5G-netwerk en de paniek die dit mogelijk veroorzaakt bij koeien. Er worden vreemde gedragingen van koeien waargenomen, tijdens 5G-tests. Bijvoorbeeld de twee keer in twee jaar tijd, waarbij de ruim 500 koeien tellende koppel van Maatschap Visser-Bakker uit Menaldum volledig in paniek raakten… “De koeien liepen beide keren in het land en vlogen gewoon door afrastering heen”, vertelt Dieuwke Bakker. “Het heeft ons verschillende dode koeien gekost en je kunt je voorstellen dat als meer dan 500 koeien alle kanten opvliegen, dat heel wat teweeg brengt.”

Ook wanneer de koeien op stal stonden, waren ze een aantal keren stevig onrustig. Na een poosje in het duister te hebben getast, kwam de maatschap er via een plaatselijk installatiebedrijf achter, dat er 5G-testen werden gedaan met een nabijgelegen zendmast. “Nou, dan is voor ons de kans groot dat daar de oorzaak ligt. Want voor de rest zijn er geen variabelen aan te wijzen, waardoor deze koeienpaniek ontstaat.”

Ook op het bedrijf van melkveehouder Freerk Abma uit het 50 km verderop gelegen Oudehorne laten de koeien afwijkend gedrag zien. “Onze koeien gaan dan het liefst allemaal achterin de stal liggen.” Boer Abma legt eveneens een verband tussen een zendmast in de buurt, waar naar verluidt ook testen zijn uitgevoerd met het nieuwe 5G-netwerk.

Tot in de Tweede Kamer is er aandacht voor de gevolgen van het nieuwe 5G-netwerk, dat dé nieuwe standaard zou moeten gaan worden voor mobiel internet. De Tweede Kamer eist echter eerst onafhankelijk onderzoek naar eventuele gevolgen voor de volksgezondheid. Maar volgens Abma wordt er niet gekeken naar de gevolgen voor de dieren. “Koeien zijn veel gevoeliger voor straling dan mensen. De straling van het nieuwe netwerk is veel krachtiger, omdat het op een hogere frequentie werkt, zo heb ik mij laten vertellen. Het zou goed zijn als er stevig onderzoek naar wordt gedaan.”

Koeien aan een 5G-netwerk..?
Volgens persbureau Reuters, is Cisco, fabrikant van netwerkproducten, samen met enkele Britse veehouders, begonnen met het testen van 5G en koeien, op het Britse platteland. Dit gebeurt natuurlijk met ‘smart’-technologie (want wat zijn we anders dom..) Er wordt op geen enkele wijze gekeken, naar de invloed van de 5G-straling op het welzijn van de koeien, maar de test is een praktische test voor het melken en houden van de beesten.

De koeien zijn hiertoe, onder meer uitgerust met slimme halsbanden, die via een 5G-netwerk verbonden zijn met een melkmachine en dat betekent, dat als een koe klaar is om gemolken te worden, ze dan door hekken kan lopen, die automatisch open gaan. De melkmachinerobot herkent de koe aan diens halsband. Daardoor kan de melkmachine dan heel nauwkeurig de zuignappen aan de spenen van de uiers van de koe bevestigen om haar te melken, terwijl de koe ondertussen als beloning te eten krijgt..

En op een andere locatie in Zuidwest Engeland op het Agricultural Engineering Precision Innovation Centre (Agri-EPI Centre) vinden een reeks 5G-tests plaats. Daar zijn 50 van de 180 koeien in een kudde uitgerust met een ‘slimme’ 5G-halsband. Die seint steeds gezondheidsdata van een tracker aan de oren van de koeien door naar de verzorgers. Zij kunnen bovendien zien waar iedere koe zich in de stal bevindt. “We testen de mogelijkheid van 5G om sensordata veel sneller te versturen, zonder dat dit via een pc op de boerderij en langzame verbindingen loopt”, zegt Duncan Forbes, Agri-EPI Centre’s projectleider.

Op het platteland, waar afstanden groot zijn en het te duur is om een bekabelde infrastructuur voor breedband internet aan te leggen, zou 5G volgens Forbes snel internet voor boerderijen kunnen bieden. Dat dit ook kan met bestaande draadloze 4G-internetstructuur wordt er niet bijverteld..!  Ook zouden afgelegen gemeenschappen beter verbonden kunnen worden met 5G.

Naast het doorseinen van gezondheidsdata van de koeien, test het Agri-EPI Centre allerlei toepassingen van technologie, waaronder borstels die automatisch gaan ronddraaien als een koe er tegenaan schurkt, een slim voedingssysteem dat automatisch voer aanvoert en gordijnen die zich openen of sluiten, afhankelijk van het weer.

In hoeverre bij al deze zegeningen de 5G-techniek noodzakelijk is, wordt er niet bij verteld. Maar besef dat voor deze relatief simpele handelingen van koeien, absoluut geen 5G-netwerk nodig is. Met bestaande technieken is het vanzelfsprekend uiterst eenvoudig, dezelfde procedures te computeriseren. Maar het lijkt erop alsof 5G met een boel ‘mogelijkheden’ verkocht wordt, zoals een nieuwe auto met features, die ook gewoon op de oude auto aanwezig waren..

© www.wanttoknow.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 19 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner