Koerden sluiten deal met Syrië: Gaan samen Turken proberen te verdrijven

De Koerden in het noordoosten van Syrië hebben een deal met het Syrische leger aangekondigd over de inzet van militairen. “Om deze agressie tegen te gaan, hebben wij een overeenkomst bereikt met de Syrische regering”, meldt de Koerdische regionale regering op Facebook. “Het Syrische regeringsleger kan nu rond de Syrisch-Turkse grens worden ingezet om de troepen van de SDF te ondersteunen.” De Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) en de Syrische regering willen het Turkse leger verdrijven uit het noordoosten van Syrië, dat door Koerden wordt gecontroleerd.

Lees ook – Syrische leider Bashar al-Assad komt Koerden te hulp

Het Syrische leger zet soldaten in langs de volledige Syrisch-Turkse grens, meldt SDF. De troepeninzet moet ervoor zorgen dat de gebieden worden ‘bevrijd uit de handen van de Turken en huurlingen’. Daarnaast gaat het Syrische leger zich volgens de SDF ook inzetten in een ander deel van Noord-Syrië waar Turkije vorig jaar binnentrok.

Turkije is woensdag het noordoosten van Syrië binnengetrokken om de Koerden die dat gebied controleren te verdrijven. Turkije ziet de Koerdische YPG-militie, onderdeel van SDF, als verlengstuk van de PKK en ziet beide groeperingen als een terroristische organisatie.

Lees ook – Rusland blokkeert in VN-Veiligheidsraad Amerikaans voorstel om Turkse aanval in Syrië te stoppen

Sonny Spek – Onze politiek gaat over lijken in Noordoost-Syrië

ANP

Koerden sluiten deal met Syrië: Gaan samen Turken proberen te verdrijven

© www.tpo.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 17 november 2019

Jouw account

Willen wij zwarte Piet houden?!
 • 92 stemmen
  Ja natuurlijk!
  86.79%
 • 3 stemmen
  Nee
  2.83%
 • 11 stemmen
  Geen idee
  10.38%
← Stem
Totaal 106 stemmen

Updates

Pinned Items
Recent Activities
Er zijn hier nog geen activiteiten

Zoeken