Kort nieuws: Van Haga weg van Linkedin – PCR-test 97% onwaar – D66 wil internetvergunning en meer

Nieuws in het kort aan de hand van berichten uit de sociale media van de afgelopen dagen.

Het account op LInkedin van een Tweede Kamerlid van de oppositie is al enkele dagen verwijderd. Wybren van Haga, sinds kort Kamerlid voor Forum voor Democratie, publiceert in strijd met de community regels van het ‘sociale platform’. Van Haga is een van de grootste critici van kabinet Rutte. Hij diende afgelopen week nog een motie van wantrouwen in tegen Rutte. Nu maar afwachten hoe lang Linkedin de schorsing aanhoudt. Het zal er in ieder geval niet heel erg veel populairder door worden bij de carrièretijgers van het platform.

Wie durft er eigenlijk nog PCRtesten zo langzamerhand serieus te nemen? Alleen het kabinet Rutte neemt de testen nog dodelijk serieus, maar ja die baseren hier hun coronabeleid op.

In het programma WNL op Zondag heeft D66-Minister Ollongren aangegeven dat ze vergunningen voor het internet wil. Dat betekent dat deze partij feitelijk de overheid wil laten bepalen wat wel en wat niet door de regering toegelaten wordt voor internetpublicatie. Hiermee zouden ze in een keer alle regeringskritiek kunnen blokkeren. Ik kan me levendig voorstellen dat ze moe worden van de bakken kritiek die zij over hun draconisch beleid krijgen uitgestort.

Deze Minister van Binnenlandse Zaken stond eerder aan de wieg van de dood van het raadgevend referendum. De partij blinkt steeds meer uit in het kelen van de democratie.

Van deze liberale club loopt trouwens een wetsvoorstel dat het aantal instemmingsverklaringen nodig om als partij te kunnen deelnemen aan de verkiezingen wil verhogen van 600 naar 5000 stuks. Krispijn zag dit, in zijn reactie hierop als een groot compliment omdat de regering echt bang aan het worden is voor de oppositie.

Ja, hij zegt het echt en komt er een aantal maanden later even gemakkelijk weer op terug. Waarschijnlijk zullen de mondkapjes hem de rest van zijn leven blijven achtervolgen en laten we eerlijk wezen hij heeft het verdiend.

Op 26 december om 5.19 uur is deze link nog in de lucht, maar je weet het nooit bij Linkedin. Dus ik zou hier nog even kijken…

 

Rob Vellekoop, 26 december 2020

Post Views: 257

robvellekoop

© De lang mars

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 12 augustus 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers