By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

 

Les van de 2e Wereldoorlog: ‘Geïndustrialiseerde massamoord’ is alleen mogelijk als mensen geen verhalen meer in twijfel trekken

De 75e verjaardag van de overwinning op nazi-Duitsland zou iedereen eraan moeten herinneren dat de Holocaust is uitgevoerd met behulp van een strak gecontroleerd, onbetwist verhaal, vertelde filmmaker Werner Herzog aan RT.

Opgegroeid in de ruïnes van het naoorlogse Duitsland, sprak de veelgeprezen regisseur, scenarioschrijver en producent met Sophie Co.-gastheer Sophie Shevardnadze over lessen die kunnen worden opgedaan uit een van de donkerste periodes uit de menselijke geschiedenis.

De gruweldaden van de nazi’s waren het resultaat van een ‘lockstep’-verhaal over’ demonisering ‘dat de feiten verving, merkte Herzog op. Hij betoogde dat zondebokken en hele naties – “Joodse mensen, de Fransen, de Russen”, enzovoort – vandaag de dag nog steeds “heel duidelijk” te zien zijn.
“Het gaat niet zozeer om wat er feitelijk gebeurt, het is de eigenaar van het verhaal. En we moeten heel, heel voorzichtig en waakzaam zijn als we naar de media kijken. Wat doen de media? Is er een soort van bijna collectieve hersenspoeling aan de gang? of niet? … We moeten behoorlijk waakzaam zijn en we moeten zelf nadenken. ”
De ‘geïndustrialiseerde massamoord’, de Holocaust – een gemechaniseerd doodssysteem dat nog niet eerder in de menselijke geschiedenis is gezien – vereiste gefabriceerde toestemming, benadrukte hij.

Maar het is misschien niet voldoende om de heersende verhalen in twijfel te trekken. Als het fascisme opnieuw zou opduiken, zwoer Herzog dat hij zijn leven zou opofferen om het te stoppen. De filmmaker zei dat hij ‘de wapens zou opnemen’ en ‘de democratie zou verdedigen’ als er weer een Holocaust zou zijn.
‘Zolang ik adem heb, zal het niet gebeuren, want ik zal actief terugvechten. Ik zal mezelf bewapenen en ik zal terugvechten. En je zult me ​​dood zien, en dan pas kan het gebeuren.’
De tragedies en triomfen van de Tweede Wereldoorlog lijken misschien ver weg en vreemd voor de huidige generaties, maar hij betoogde dat een vergelijkbaar offer en samenwerking te zien is in de huidige strijd tegen Covid-19. Hij drong er bij de mensen op aan om “discipline” te tonen om de pandemie te overwinnen, en benadrukte dat het virus “uitgehongerd” moet worden.

Voor Herzog zijn de helden van onze tijd degenen die zich onbaatzuchtig hebben aangemeld als proefpersonen terwijl de wereld zich haast om een ​​vaccin voor coronavirus te ontwikkelen.

De wereldwijde gezondheidscrisis zal waarschijnlijk ons ​​’collectieve gedrag’ veranderen, merkte hij op – een verandering die hopelijk ten goede zal komen. Zoals Herzog opmerkte, voerde Duitsland ooit een catastrofale oorlog tegen de Sovjet-Unie, maar nu is hij ‘gelukkig getrouwd’ met een Rus.

Bronnen:

RT

Geheime documenten: Geallieerden wisten al veel eerder van ...

Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 03 december 2020

Jouw account

Nieuwsbox

Nieuwste leden

.

Laatste reacties....

“Europa is de gaskamer van Soros”
02 december 2020
Klinkt hard , maar is wel zo
COVID-19 The System - Documentary Trailer
02 december 2020
Haha ja of niet
COVID-19 The System - Documentary Trailer
02 december 2020
ik zou zeggen, zend maar uit op NPO . 👍. 👍
Willekeurige partner

Online (laatste 5)

Laatste website updates
29 november 2020
25 november 2020