By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

 

VVD-jeugd wil algeheel verbod op vuurwerk

CDA en VVD draaiden dinsdag: beide coalitiepartijen willen nu toch maar wel een vuurwerkverbod. Al moet ‘siervuurwerk’ daar niet onder vallen, volgens VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Dat vindt VVD-jongerenclub JOVD te weinig: “Pak door en voer een algeheel vuurwerkverbod in!”, melden de jonge liberalen in een persbericht.

“De JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, is blij met de draai van CDA en VVD over een vuurwerkverbod. De coalitiepartijen hebben aangegeven voorstander te zijn van een verbod op vuurpijlen en knalvuurwerk. De jonge liberalen, al jarenlang voorstander van een algeheel vuurwerkverbod, zijn blij dat de VVD niet doof is voor de toenemende kritiek in de samenleving. Wel zetten ze vraagtekens bij deze halve maatregel, vooral op het punt van handhaving. JOVD-voorzitter Rick Oudshoorn: ‘’Het verbod van vuurpijlen en knalvuurwerk is een goede eerste stap, maar het is natuurlijk niet genoeg. Pas wanneer er een algeheel verbod op vuurwerk komt geef je Nederlanders hun vrijheid en veiligheid terug tijdens nieuwjaarsnacht.”

Eerder gaven zowel de Utrechtse Burgemeester Van Zanen als de Haagse Burgemeester Remkes aan voorstander te zijn van zo’n verbod. Daarnaast zijn ook de Rotterdamse en Amsterdamse VVD-fracties voor een algeheel vuurwerkverbod. Volgens de JOVD zouden winkeliersverenigingen een vergunning moeten kunnen krijgen om voor hun buurt een grotere vuurwerkshow te kunnen organiseren. Oudshoorn: ‘’Zo blijft de traditie van vuurwerk in Nederland in stand, maar gebeurt dit op een veilige en verantwoordelijke manier.’’ Door deze oplossing wordt kwalitatief goed vuurwerk vakkundig aangestoken en kunnen hulpdiensten sneller ingrijpen als het mis gaat. Daarnaast kan de handhaving haar aandacht op deze manier beperken tot degenen die zich niets van een algeheel verbod aantrekken. Nu moeten zij eerst kijken of het vuurwerk dat ze afsteken wel of niet illegaal is.

De jonge liberalen hopen dat het nu dan eindelijk zo ver is dat particulier vuurwerk uitgebannen wordt en tijdens oud en nieuw alle Nederlanders, maar bovenal de hulpdiensten die getroffen worden door vuurwerk, aankomende jaarwisseling weer veilig het nieuwe jaar in kunnen gaan.”

Waarvan akte.

Sid Lukkassen – Tegen een vuurwerkverbod; vuurwerkvrijheid is existentieel

 

      Afbeeldingsresultaat voor vvd jeugd vuurwerk

Bas Paternotte

© www.tpo.nl

 

Reacties 2

dogg op dinsdag 14 januari 2020 22:44

Wat een stelletje kneusjes bij elkaar ook

Wat een stelletje kneusjes bij elkaar ook
De Theorist op dinsdag 14 januari 2020 22:57

Moeten die snotneuzen dan?

Moeten die snotneuzen dan?
Gast
zondag 28 februari 2021

Zoeken

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.
Willekeurige partner