Lockdown heeft geen levens gered, zegt deze Nobelprijswinnaar. ‘Tijdverspilling’

De lockdown heeft juist meer doden veroorzaakt, zegt Nobelprijswinnaar Michael Levitt. De professor, die de omvang van de pandemie juist voorspelde, zei dat het besluit om mensen binnen te houden was gebaseerd op ‘paniek’ in plaats van wetenschap.

De bank JPMorgan kwam eerder al met een rapport waaruit blijkt dat de lockdowns de koers van de pandemie niet hebben veranderd, maar wel ‘miljoenen levens hebben verwoest’.

De auteur van het rapport, Marko Kolanovic, zei dat overheden zich bang hebben laten maken door gebrekkige wetenschappelijke onderzoeken. Het virus ‘heeft een eigen dynamiek die ongerelateerd is aan de vaak inconsistente lockdownmaatregelen’.

Onjuist

“Ik denk dat de lockdown geen levens heeft gered,” zei professor Levitt tegen The Telegraph. “De lockdowns hebben juist levens gekost.”

Levitt, die in 2013 de Nobelprijs voor Scheikunde kreeg, zei dat de meeste voorspellingen over het coronavirus onjuist zijn.

“Om onduidelijke redenen raakten de leiders en de mensen in paniek. Er was een groot gebrek aan discussie.”

Middeleeuws

De professor noemt lockdowns ‘middeleeuws’ en denkt dat epidemiologen overdrijven zodat mensen naar hen zullen luisteren.

Levitt zei dat het model van Imperial College London, waar veel landen hun coronabeleid op baseerden, onderdeel was van een onnodig ‘paniekvirus’ dat zich onder wereldleiders heeft verspreid.

[The Telegraph,Daily Mail]

Vind je dit artikel belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media

© Copyright (c) NineForNews.nl

NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 24 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Willekeurige partner