Madrid doet een beroep op het LEGER omdat Spanje regionale lockdowns oplegt, meestal armere gebieden

De regionale chef van Madrid, Isabel Díaz Ayuso, heeft hulp gevraagd aan het leger om de corona virus uitbraak in en rond de stad te bestrijden nadat de lokale autoriteiten vanaf maandag opdracht hadden gegeven tot een gedeeltelijke afsluiting van een aantal armere gebieden.

De vrees voor een nieuwe lockdown leidde dit weekend tot protesten in de stad.

“We hebben hulp van het leger nodig voor desinfectie”, zei Diaz Ayuso tegen verslaggevers na haar spoedvergadering met premier Pedro Sanchez over de coronaviruscrisis. Het leger zou ook de lokale politie en wetshandhaving kunnen versterken, voegde Diaz Ayuso eraan toe, terwijl de autoriteiten proberen de verspreiding van het virus onder controle te krijgen in de zwaarst getroffen regio van Spanje.

Ze verzocht de regering ook om opnieuw geïmproviseerde ziekenhuizen in de hoofdstad op te zetten, aangezien de vorige faciliteiten drie maanden geleden werden ontmanteld nadat het aantal infecties in Spanje was afgenomen en een strikte lockdown werd opgeheven.

Op het hoogtepunt van de eerste golf van de epidemie in maart en april zette de regering duizenden troepen in om te helpen bij de anti-coronavirus-inspanningen.

Demonstranten in sommige armere delen van Madrid gingen zondag de straat op en klaagden over discriminatie door de autoriteiten, aangezien lockdown-maatregelen voornamelijk van toepassing zijn op gebieden met een lager inkomen en een hogere immigrantenpopulatie. In 12 van de 37 getroffen districten werden vreedzame protesten gehouden.

Burgemeester Jose Luis Martinez-Almeida van Madrid was het er niet mee eens dat de maatregelen de armen discrimineerden. “Er zijn geen eersteklasbewoners en geen tweedeklasbewoners”, tweette hij. “We moeten op dit moment samen zijn.”

De hoofdstad is goed voor een derde van alle besmettingen in Spanje, en de autoriteiten kondigden de beperkingen aan in gebieden waar de besmettingsniveaus de 1.000 per 100.000 inwoners overschrijden.

De politie zal 60 controleposten opzetten om de maatregelen af ​​te dwingen. Boetes vanaf € 600 euro ($ 710,6) zijn aangekondigd, maar zullen volgens lokale functionarissen niet de eerste dag worden opgelegd.

Enrique Ruiz Escudero, de regionale gezondheidscommissaris van Madrid, zei dat als deze maatregelen de gevallen van coronavirus niet zouden verminderen, er een stadsbrede lockdown zou kunnen volgen. “Als het nodig is om Madrid te sluiten, zullen we het doen”, zei hij in een interview met de krant ABC dat zondag werd gepubliceerd.

Spanje heeft het hoogste aantal Covid-19-gevallen in West-Europa. Premier Sanchez sloot zaterdag echter een tweede nationale lockdown uit in een interview.

Bronnen: RT

Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties 1

Space Cees op donderdag 24 september 2020 11:48

New World Order

New World Order
Gast
zaterdag 31 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Laatste reacties....

De aap in Ankara op de voorpagina van Charlie Hebdo na de aanval op Macron
29 oktober 2020
Erdogan heeft gelijk.en aanslagen.ja daar krijgen de Islam de schuld v...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
27 oktober 2020
Echt er gebeuren enge dingen op de wereld en wij moeten onze bek maar ...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
26 oktober 2020
Als de avondklok in gaat ! Je verwacht elk moment dat de eerste bommen...
Willekeurige partner