Madrid in Portugal, de maan als planeet, orang-oetans in de Amazone en pijnlijke spelfouten. De stroom schandalig NOS-nieuws droogt niet op

De stroom schandalig NOS-nieuws droogt niet op, zo laat de 15e aflevering van het Zwartboek NOS Journaal van journalist Arnold Karskens zien.

Op 23 augustus 2019 kwam een 17-jarig Israëlisch meisje om het leven bij een aanslag. De NOS meldde dat ze was omgekomen bij een ‘explosie’.

Columniste Nausicaa Marbe reageerde: “Als de NOS een terroristische aanslag omschrijft als ‘explosie die zich voordeed’, werken er op die redactie kennelijk mensen die het nieuws censureren en verbloemen ten gunste van Palestijnse terroristen. Ideologie boven informatie.”

Niks aan de hand, doorlopen mensen

Eerder omschreef de NOS een islamitische terreuraanslag op een kerk in de Filipijnen als een ‘explosie’.

Twitteraar Albert de Vries: “Kijk lieve kijkbuiskindertjes. Zo draait en manipuleert de NOS. […] Niks aan de hand, doorlopen mensen.”

Op 1 september kopte de NOS: ‘Drie agenten gewond bij aanhouding in Rotterdam’. Bij het artikel werd een foto van een blanke man met handboeien geplaatst.

Superjan tweette: “Steeds als er iemand wordt gearresteerd op jullie stockfoto, is dat een blanke man. Zit daar een gedachte achter NOS? In verband met discriminatie en zo.”

Veel slordige fouten

“Gek dat we niks over die tienduizenden moorden in Brazilië, Mexico, Zuid-Afrika, Rusland, China, etc. horen,” tweette Richard Steenvoorde naar aanleiding van een artikel van de NOS over het doodschieten van een zwarte man na onenigheid over een parkeerplek.

“Je zou bijna denken dat dit soort berichten met dit soort koppen erdoorheen komen om ons brein te beïnvloeden,” schreef hij.

Verder worden er bij de NOS ongelooflijk veel slordige fouten gemaakt.

Madrid in Portugal?

Zo begon het artikel ‘Overstromingen door hagelstorm in Madrid’ als volgt: “Door een zware hagelstorm zijn in en rond de Portugese hoofdstad Madrid overstromingen.”

Journalist Mattijs Glas tweette over een artikel van de NOS waarin onze maan een planeet werd genoemd: “LOL. Bij de NOS werken mensen die denken dat de maan een planeet is. Maar het is een MAAN, geen planeet, anders had het wel PLANEET geheten. Zucht.”

“En dan stiekem corrigeren. Hef jezelf aub op NOS,” voegde hij eraan toe.

Jufvrouw?

Verder werd bij een artikel over de Amazone een foto van een orang-oetan geplaatst, terwijl het dier daar helemaal niet voorkomt.

Coontje tweette: “Typisch de NOS weer, bij een topic over het Amazonewoud een foto van een orang-oetan.”

Onze staatsomroep heeft tot slot moeite met spelling.

Bij een onderwerp – nota bene – over spelling als groot probleem voor allochtone kinderen werd ‘jufvrouw’ Sasja Vennekens geïnterviewd door de NOS.

Heb jij meer voorbeelden? Stuur ze dan naar [email protected].

[The Karskens Times]

Vind je deze info interessant? Deel het dan met mensen die je kent op Social Media

© Copyright (c) NineForNews.nl

NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 17 november 2019

Jouw account

Willen wij zwarte Piet houden?!
 • 91 stemmen
  Ja natuurlijk!
  86.67%
 • 3 stemmen
  Nee
  2.86%
 • 11 stemmen
  Geen idee
  10.48%
← Stem
Totaal 105 stemmen

Updates

Pinned Items
Recent Activities
 • Theo is nu vrienden met WP
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
Er zijn hier nog geen activiteiten

Zoeken