By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

 

ME’er die ‘virusverspreidende idioten’ moest slaan: Ik kan er niet meer mee leven

Een politieagent die sinds een jaar ook werkzaam is als ME’er heeft al maanden een gevoel van afkeer en angst in zijn maag. Van misselijkheid. Een soort bal die in zijn maag zit. En hij raakt het niet kwijt.

“Ik heb mensen geslagen als ME’er,” verklaart hij bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie, die inmiddels met 62 gewetensbezwaarde agenten heeft gesproken. “Mensen die demonstreerden en niemand kwaad deden. Ja, ik heb ze geslagen. Omdat de leiding zei dat het moest. Dat we moesten afschrikken. Dat het afgelopen moest zijn met die ‘demonstrerende en virusverspreidende idioten’.”

Ik moet er inderdaad mee leven, maar kan dat niet meer

De politieagent maakte zichzelf in eerste instantie wijs dat hij het deed voor de veiligheid van andere mensen, want de demonstranten hielden geen afstand en maakten daarom ‘elkaar en andere mensen ziek’.

woutjes86357

“En ook toen ik twijfelde aan die reden, schoof ik het af op de leiding, want van hen moest het. En zij zouden het toch wel weten? Maar die bal in mijn maag ging niet weg.” Toen moest hij denken aan zijn overleden moeder, die tegen hem had gezegd: ‘Doe nooit iets waarvan je weet dat het anderen kwaad doet. Je kunt het niet afschuiven. Het blijft altijd jouw besluit, jouw daad. En wanneer je dingen doet die andere mensen schaden, dan schaad je ook jezelf. Die dingen liggen op je eigen maag’.

“Ik moet er inderdaad mee leven, maar kan dat niet meer. Ik schrik wanneer er gedachten door mijn hoofd gaan om mijzelf het leven te benemen. Dat soort gedachten heb ik steeds meer. Want ik kan er niet mee leven,” zegt de ME’er, die voor nu uit veiligheidsoverwegingen anoniem blijft.


.

Zeker niet de enige

Zijn moeder zei ook dat je dingen recht moet zetten bij mensen die je verkeerd behandeld hebt. “Hoe kan ik het rechtzetten?” vraagt de agent. “Ik ken die mensen niet, weet niet hoe ik ze moet bereiken. Anders zou ik zo naar ze toe gaan om te zeggen hoe het me spijt.”

De ME’er, die psychiatrische hulp heeft gekregen van de commissie, verklaart verder dat hij zeker niet de enige is die er niet meer tegen kan. “Collega’s melden zich ziek, nemen ontslag.” Hij wil niet meer ingezet worden als ME’er en gaat zich ziek melden.

Lees hier zijn hele verklaring.

[BPOC]

4.6 28 stemmen

Beoordeel dit artikel

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties 1

Ronald op woensdag 07 april 2021 01:23

Word weer lekker veel aandacht aan "De Berouwvolle ME-er" gewijd de laatste weken...
Ach ja... das voor die transformatie naar het EU leger straks...

De verhaallijn wordt reeds geschreven...


Word weer lekker veel aandacht aan "De Berouwvolle ME-er" gewijd de laatste weken... Ach ja... das voor die transformatie naar het EU leger straks... De verhaallijn wordt reeds geschreven...
Gast
maandag 12 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

“Er gaan straks doden vallen!”, zeggen Agenten & ME-ers…
12 april 2021
Wie had dit gedacht tien jaar geleden. Wat een land is di...
Is het coronavirus gevaarlijk?
11 april 2021
Inderdaad
‘Long Covid’ geen reden voor coronamaatregelen
11 april 2021
Allemaal Q-koorts xD
Willekeurige partner