Meer dan 4500 mensen stierven in 2018 na val - Drie kwart was ouder dan 80 jaar oud: CBS

val ouderen

© Thinkstock

  image

In 2018 overleden gemiddeld dertien mensen per dag door een ongelukkige val, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag presenteerde.

In 2018 overleden 4.628 Nederlanders binnen dertig dagen na een ongelukkige val; bijna zeshonderd meer dan in het jaar daarvoor. Drie kwart van de overledenen was tachtig jaar of ouder.

Het CBS schaart onopzettelijk vallen, struikelen of uitglijden onder een ongelukkige val. Mensen die overlijden na een val met een voertuig, zoals een scootmobiel of rollator, zijn niet meegerekend.

Het aantal doden door een ongelukkige val stijgt al jaren. Een deel daarvan relateert het CBS aan de vergrijzing. Toch ziet het CBS ook bij een correctie voor de veranderende leeftijdsopbouw van de bevolking dat de afgelopen vier jaar steeds meer mensen overlijden als gevolg van een val.

Tussen 2013 en 2017 werden jaarlijks tussen de 66.000 en 70.000 mensen in het ziekenhuis opgenomen na een ongelukkige val. Vaak is dat bij tachtigplussers na een val uit bed of van de trap. In 2017 ging het om twee keer zo veel vrouwen als mannen in die leeftijdscategorie.


Commentaar: Er kunnen verschillende factoren aan een val ten grondslag liggen. Het gebruik van medicatie en/of alcohol en verwardheid kan leiden tot een val. Maar ook het feit dat we steeds meer afgeleid worden door allerlei zaken: Objective:Health #8 - Attention, Memory and Focus in a Distracted World

© Signs of Times

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 19 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner