Meer dan duizend doden in Italië

Het Coronavirus blijft mensenlevens eisen in Italië. Om 19.30 uur meldden de autoriteiten dat het totale aantal doden in de loop van donderdag met 189 is gestegen tot een totaal van 1.016 doden.

Tegelijkertijd is het aantal besmette personen sinds gisteren met 2.651 toegenomen, tot een totaal van 15.113 in heel Italië. Het tempo van de verspreiding van infecties vestigde dus ook vandaag een record.

Het aandeel van de geïnfecteerden die zijn overleden is tot nu toe gestegen tot 6,7 procent, tegenover 6,6 procent gisteren. Gemiddeld genomen vindt de dood echter pas plaats op de 14e ziektedag, waardoor het cijfer waarschijnlijk beduidend lager ligt dan het uiteindelijke sterftecijfer onder degenen die positief op het virus zijn getest.

De regering heeft onlangs strenge maatregelen genomen, zoals het sluiten van alle scholen en het in quarantaine houden van heel Italië, maar desondanks blijft de verspreiding van het virus toenemen. Het neemt echter langzamer toe dan de dagelijkse verdubbeling die in Italië plaatsvond voordat de maatregelen werden ingevoerd en die op dit moment nog steeds niet in Nederland plaatsvinden.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 26 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner