Meerdere raketten raken de Groene Zone in Bagdad, de Amerikaanse coalitie ontkent een aanval op kamp Taji

Volgens de Iraakse autoriteiten hebben minstens drie raketten de groene zone van Bagdad geraakt. De woordvoerder van de door de VS geleide coalitie ontkende echter berichten van een raketaanval op de nabijgelegen coalitiebasis Camp Taji.

Verschillende ongeleide Katyusha-raketten hebben dinsdag het versterkte gebied geraakt en naar verluidt huizen in de wijk al-Jadriya getroffen.

De projectielen zijn volgens de coalitiewoordvoerder Myles Caggins meer dan 2 km van de Amerikaanse ambassade in Bagdad geland en er zijn geen slachtoffers gemeld.

Caggins ontkende een melding van raketbeschietingen ’s nachts op kamp Taji, de coalitiebasis waar vorige week een Britse en twee Amerikaanse militairen werden gedood.

De aanval was de vierde in een week en kwam slechts een dag nadat twee raketten Besmayah raakten, een coalitiebasis op 45 km ten zuidoosten van Bagdad waar de NAVO-troepen, waaronder een groot Spaans contingent, wonen. Zaterdag raakten twee Irakezen en drie Amerikaanse militairen gewond bij een aanval op kamp Taji.

De VS hebben de aanvallen op de Iraakse Kataib Hezbollah-militie, die deel uitmaakt van de Popular Mobilization Units, die officieel onder leiding van het Iraakse leger staan, ondanks het ontbreken van bewijs, de schuld gegeven en meerdere luchtaanvallen op PMU-posities uitgevoerd. Er is geen verklaring gegeven waarom een ​​Iraakse militie – zelfs een door Iran gesteunde – dergelijke verouderde wapens zou gebruiken terwijl het Iraakse leger tot voor kort was uitgerust met Amerikaanse wapens, of waarom het een coalitiebasis zou aanvallen waarin Iraakse troepen zijn ondergebracht.

Terwijl het Iraakse parlement een resolutie aannam waarin werd opgeroepen tot buitenlandse troepen om het land in januari te verlaten na de moord op de Iraanse generaal-majoor Qassem Soleimani in de VS, hebben de diverse Amerikaanse bondgenoten die daar gestationeerd personeel hebben hun voeten gesleept om te voldoen, terwijl de VS zelf hun greep nog meer hebben verstevigd middels de aankondiging van de bouw van drie nieuwe bases in het land en de belofte om de raketverdediging op de bestaande bases te versterken.

Bronnen:

RT

Afbeeldingsresultaat voor raketten bagdad


Website van de bron!

Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 19 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner