Michaéla Schippers praat met Ramon Bril

prof.dr. (Michaéla) MC Schippers is professor in Behaviour and Performance Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Deze professor in de psychologie, gespecialiseerd in groepsdenken, waarschuwt ernstig voor de gevaren van de huidige Corona Covid-19 politiek. De noodmaatregelen hebben misschien wel mensen behoed voor het virus, maar op het zelfde moment werden onze rechten ernstig ingeperkt en zelfs geschonden. Een samenleving op afstand van anderhalve meter, met BOA constrictors en een kliklijn om je buren te verraden bij overtreding, op straffe van boete en dwang. Een samenleving zonder samen is echter geen leven! Er vallen slachtoffers door dit beleid, dat slechts tijdelijk zou zijn, maar nog altijd voortduurt.

Aanvankelijk was vrijwel iedereen bang voor het virus, dat uit een bio-laboratorium afkomstig bleek. Maar de maatregelen die in maart zijn genomen om dit virus te bestrijden, leidden na een maand al tot de verzuchting: hoe lang nog? Wie had gehoopt dat deze gekte slechts even zou duren, kwam bedrogen uit. Per 1 juni zou alles weer redelijk normaal worden, maar dat viel tegen! In het “nieuwe normaal” bleef de BOA constrictor van anderhalve meter voortleven! Nog altijd zijn sportscholen, kermissen, festivals en zo voort verboden, de horeca is noodgedwongen rustig en een theater met 100 zetels waarvan maar 30 in gebruik, is niet rendabel.

De economische schade is enorm, de proportionaliteit ontbreekt. En nu wil het kabinet dit beleid met terugwerkende kracht tot wet verheffen. De Tijdelijke wet COVID-19 Justitie en Veiligheid roept bij mij de vraag op hoe tijdelijk deze wet zal zijn: “[Regeling vervalt per 01-09-2023.] Geldend van 24-04-2020 t/m heden”. Hoe bedoelt u? Wordt hier een pakket noodmaatregelen met terugwerkende kracht tot wet verheven? En als de regeling in september 2023 vervalt, wordt dit beleid dan onder een andere wet voortgezet? Zie voor meer kritiek, vooral op de dictatoriale bevoegdheid van de minister: Wat is er mis met dat Ontwerp?

Gelukkig is er een pittige discussie losgebarsten rond dit juridische gedrocht. Er staat ook een petitie online: Nee tegen de spoedwet. Dat de bevolking wegens de angst voor Corona Covid-19 tijdelijk werd beroofd van alle grondrechten, zoals vrijheid van vereniging en vergadering, het uitoefenen van de godsdienst en ga zo maar door, was uiterst pijnlijk. Veel “contacten” verliepen digitaal, zelfs in de rechtspraak! Het leidde tot het verlies van inkomen voor velen, maar ook tot een tsunami van boetes plus strafbladen.

Ook de psychische schade is enorm. Zonder sociale contacten vereenzamen mensen. Ouderen in tehuizen willen zelfs dood! Jongeren vragen zich af hoe dit verder moet. Alle plezier is verdwenen, onder een hemelsblauwe lucht dreigen de donkere wolken van een politiestaat. De talrijke protesten tegen dit beleid, vaak voorzien van duidelijke alternatieven, worden door de main stream media genegeerd of zelfs gedemoniseerd en dus door de massa niet gehoord. Het kuddedenken gaat dan met het gezonde verstand op de loop. Iedereen heeft opeens smetvrees! En Black Lives Matter… terwijl de bejaarden wegkwijnen.

Op 6 juni had professor Schippers een gesprek met Ramon Bril, waarin ze waarschuwde voor de schade die door deze maatregelen tegen het virus zou ontstaan. Het was een prettig en verhelderend gesprek. Ze kreeg daarop talloze steunbetuigingen, maar ook negatieve reacties. Er heerst een soort kokervisie die zegt dat alleen een viroloog zoals Ab Osterhaus zich mag uitspreken over de Corona crisis. Maurice de Hond moet daarom ook zijn mond houden. De regering verdedigt het beleid door te verwijzen naar deskundigen, maar de achterliggende data zijn dan weer niet openbaar. Het nut van de straffe maatregelen is volstrekt oncontroleerbaar.

Levensgevaarlijke massahysterie gaat fout volgens het boekje. Michaéla Schippers en Ramon Bril duurt 26 minuten.

6 jun. 2020, Cafe Weltschmerz

Levensgevaarlijke massahysterie door onze overheden maakt de maatregelen vele malen dodelijker dan het virus zelf.

Professor Michaéla Schippers, hoogleraar Behavior en Performance Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam herkent de massa gekte rondom het nieuwe coronavirus direct, ze bestudeert fouten in besluitvorming vanuit een psychologisch perspectief. Het groepsdenken is aan het stuur. Een gevaarlijke mix van vooroordelen, angst en niet willen toegeven fout te zitten. Het gaat fout volgens het boekje, als iemand het opzettelijk zou willen doen had hij het niet beter kunnen aanpakken.

Michaéla Schippers denkt niet dat het opzet is, maar ze heeft zelf ook een moeder die in een verzorgingshuis is opgesloten. Op 13 juni j.l. was zij te gast bij OP1, een programma van de NPO, samen met andere mensen die met dit probleem te maken hebben. Om de ouderen te behoeden voor Covid-19, werden ze opgesloten. Helaas gaat dat ernstig ten koste van hun gezondheid, hun natuurlijke weerstand wordt afgebroken. Het wachten is dan nog slechts op de tweede golf die Billy Gates ons beloofde. Het is je reinste gerontocide, oftewel dood door schuld!

Marlene van der Kooi en Michaéla Schippers over eenzame ouderen in verpleeghuizen | Op1 duurt 12 minuten.

Maanden achtereen vrijwel alleen doorbrengen op je kamer. Niemand om je gezelschap te houden. Geen bezoek, behalve af en toe een verzorgende. Dat is de realiteit voor veel ouderen in verpleeghuizen in de coronatijd. Ook voor de moeder van Marlene van der Kooi en hoogleraar psychologie Michaéla Schippers.

Hoewel het probleem hartverscheurend is en snel moet worden opgelost, was dit wel een babbelprogramma van de NPO. Gelukkig had Ramon Bril Michaéla nogmaals uitgenodigd bij Café Weltschmerz. Het volgende gesprek gaat o.a. over het wetsvoorstel, waarin de minister een volmacht krijgt om bij ministeriële regeling drastisch in te grijpen in het leven van alle burgers, als hij er bij zegt dat het om Corona gaat. De huidige draconische maatregelen worden dan met terugwerkende kracht tot wet verklaard… dus teken de petitie!

De corona paradox en de ramkoers met ons geweten | Michaéla Schippers en Ramon Bril duurt 43 minuten.

14 jun. 2020, Cafe Weltschmerz

Wat zullen we wel niet in de toekomst denken, als we terugkijken op de media gedreven hysterie waar we nu in leven. De overheid lijkt op ramkoers gegaan te zijn met een onomkeerbare megatanker. Fouten niet toegeven is crimineel als het om mensenlevens gaat. De koers die is ingezet wordt versterkt door groepsdenken. Is dit de maatschappij waarin we willen leven?

Op Youtube staan onder deze video links, o.a. naar twee artikelen van Michaéla Schippers: Professor’s opinion: Better decision-making in times of crises: is reflexivity the answer? en For the Greater Good? The Devastating Ripple Effects of the Covid-19 Crisis

Share and Enjoy:

mr.drs.Bou

© www.boublog.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 10 juli 2020

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

De werkelijke reden dat covid-19 niet meer weg zal gaan
09 juli 2020
zet je video's niet meer op youtube maar op bitchute.com of brighteon....
Migranten niet welkom in Bosnië! Dieren en burgers zijn niet langer veilig
01 juli 2020
Ik ben Katherine Johnson, uit Nederland, een moeder van 2 kinderen, ma...
Willekeurige partner