Microsoft krijgt patent op virtuele opstanding uit de dood

Transhumanisten denken dat het biologische lichaam volledig zal worden vervangen door een niet-biologisch androïde lichaam

Microsoft heeft patent gekregen op een technologie waarmee de doden virtueel weer tot leven kunnen worden gewekt. De tech-gigant creëert een A.I. (Kunstmatige Intelligentie) chatbot op basis van foto’s, video’s, chatberichten, stempatroon, persoonlijkheid en andere data van een overleden mens, die vervolgens virtueel tot ‘leven’ wordt gewekt op een computerscherm. Met deze ‘uit de dood opgestane’ geliefde kan vervolgens gewoon een conversatie worden aangegaan. De volgende stap werd al eens in de sf serie ‘Black Mirror’ uitgebeeld. In de aflevering ‘Be Right Back’ wordt het totale profiel van een de overleden vriend van een jonge vrouw in een kunstmatig lichaam (androïde) overgezet, waardoor het net is alsof haar geliefde daadwerkelijk weer tot leven werd gewekt.

De vrouw in de Black Mirror aflevering kan de als twee druppels water lijkende vervanger van haar overleden vriend echter niet goed accepteren, mede omdat ze ervaart en voelt dat hij het niet ‘echt’ is.

Transhumanisten dromen al heel lang over het bereiken van onsterfelijkheid door met behulp van technologie het menselijke bewustzijn naar een computer te uploaden. In zijn boek The Age of Spiritual Machines voorspelde Ray Kurzweil dat dit in 2045 mogelijk zal zijn. Later opperde hij dat het ook wel eens een aantal jaar eerder kan worden. Aan het einde van deze eeuw zouden biologische lichamen volledig vervangen zijn door kunstmatige ‘machines, oftewel androïden.

‘Niet-biologische deel zal het biologische overbodig maken’

‘We zullen in toenemende mate niet-biologisch worden, tot het punt waarop het niet-biologische deel zal domineren, en het biologische deel niet meer belangrijk is,’ aldus Kurzweil. ‘Het niet-biologische deel zal in feite zo krachtig zijn, dat dit het biologische deel compleet in kaart kan brengen en kan begrijpen. Dus zelfs als dat biologische deel zou verdwijnen, zou dat geen enkel verschil maken.’

‘We zullen ook niet-biologische lichamen hebben – we kunnen lichamen creëren met nano technologie, we kunnen virtuele lichamen en een virtuele realiteit maken die net zo realistisch is als de echte realiteit. De virtuele lichamen zullen net zo gedetailleerd en overtuigend zijn als de echte lichamen.’

Elders in zijn boek schrijft Kurzweil dat deze technologie alleen voor de rijke elite beschikbaar zal zijn, en dat de rest van de mensheid een slavenklasse wordt, of compleet zal worden uitgeroeid. (1)

Uploaden geest zou wel eens onmogelijk kunnen zijn

Mijn idee? Het zal op een dag wellicht mogelijk zijn om een kopie van iemands bewustzijn en herinneringen te maken, en die in een geavanceerde computer te uploaden, en zelfs een androïde lichaam te laten bewegen en praten. Maar iemands (eeuwige) geest is dan wel degelijk verdwenen, en niemand zal ooit kunnen bewijzen dat de virtuele ‘persoon’ die in een computer of androïde ‘leeft’ meer is dan enkel een digitale afdruk van een mens die in werkelijkheid toch echt dood is (althans, die is overgegaan naar de geestelijke dimensie).

Wil een virus systeem ons voor eeuwig gevangen zetten?

De Nederlandse onderzoeksjournalist Martin Vrijland schrijft in zijn boek ‘De werkelijkheid zoals we die waarnemen’ dat wij ons nu al in zo’n situatie bevinden waarin wij in virtuele lichamen en een virtuele realiteit leven. Volgens hem zijn wij – als de originele ‘scheppers’ van dit universum – onze echte lichamen en echte realiteit echter collectief vergeten.

De beheersers van de huidige ‘virus’ werkelijkheid (virus, want er is immers ongelooflijk veel mis met dit leven en deze planeet) zouden door middel van het transhumanisme en de nu door Microsoft gepatenteerde technologie willen proberen de hele mensheid gevangen te zetten in een nog diepere virtuele realiteit, dus VR in VR (en misschien wel VR in VR in VR). Door middel van als vaccins vermomde genetische manipulatie zouden mensen wel eens kunnen worden klaargestoomd om later hun ‘VR’ programma te ontvangen, zodat ze kunnen worden opgesloten in een eeuwige digitale gevangenis waaruit ontsnappen voor altijd onmogelijk is gemaakt.


Xander


(1) Summit News

Zie ook o.a.:

07-01: Fase 2 van lockdown totale beschaving en technocratische A.I. machtsovername nabij’ (/ Totaalprofielvan iedere burger: NIETS zal meer privé kunnen worden gehouden – Digitaal model van onze hele planeet in de maak)

2020:
19-11: Klaus Schwab (WEF) wil wereldwijd verplichte hersenscans en implanteerbare microchips (/ Vaccinpaspoort en hersenscan als je grens over wilt – Implanteerbare microchips koppelen mens aan A.I. – Gedachten lezen wordt business model)
03-09: Implanteerbare 5G nanotech biosensor al vanaf 2021 in Covid-19 vaccins’ (/ Transhumane mens wordt geïntegreerd met wereldwijd digitaal controlesysteem)
10-08: Flashback naar 2009: ‘Wordt het Teken van het Beest ingevoerd via vaccinaties?’
29-07: Gezaghebbende New England Journal of Medicine: Ontsla iedereen die vaccin weigert (/ Mensen die ervoor kiezen om hun eigen lichaam te integreren in het Beest-systeem, worden daarmee zelf een stukje ‘Beest’, en kunnen daarom niet anders dan hetzelfde lot ondergaan.
18-04: Microsoft patent aanvraag 2020-060606 koppelt menselijk lichaam aan betalingssysteem


2019:
21-12: ‘Global Mega Trends’ consulting rapport voorziet transhumane mensheid in 2030
10-12: Iedereen zou ‘De werkelijkheid zoals we die waarnemen’ moeten lezen
12-11: 5G toch een wapen? Patent aangemeld voor gedachtecontrole via microgolven
06-11: Omnigeweld: ‘Samenleving wordt door technologie voor iedereen extreem onveilig’ (/ Oxford filosoof: ‘Enige manier om wereldwijde catastrofe te voorkomen is een universeel en allesomvattend controlesysteem’)
26-09: ‘Gedachtencontrole technologie wordt heimelijk uitgetest op bevolking’
31-05: Techno-tirannie: De ijzeren vuist van de totale digitale controlestaat komt eraan (/ ‘Dit is geen vrijheid, dit is geen vooruitgang, maar een enkele reis naar levenslange opsluiting in een elektronisch concentratiekamp’)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

Xander

© Xandernieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 17 augustus 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers