Ministerie Homeland Security bevestigt krachtige werking zonlicht tegen coronavirus

Had de bevolking niet beter naar buiten moeten worden gestuurd, in plaats van verplicht binnen te moeten blijven?

Het verplicht thuishouden van zoveel mogelijk mensen tijdens de afgelopen weken met veel zon kan wel eens de domste, meest contraproductieve maatregel zijn geweest in de lange lijst van blunders die zijn (en nog steeds worden) gemaakt bij de bestrijding van het coronavirus. Een wetenschapper van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security heeft namelijk bevestigd dat het virus slecht tegen ultraviolette straling afkomstig van direct zonlicht kan, en in combinatie met een hoge luchtvochtigheid al na 2 minuten dood gaat.

Wiliam Bryan, DHS adviseur wetenschap en technologie, verklaarde tijdens een persconferentie op het Witte Huis dat ‘onze meest opvallende observatie tot nu toe het krachtige effect dat zonlicht lijkt te hebben op het doden van het virus, zowel op oppervlakten als in de lucht. Met zowel temperatuur als luchtvochtigheid hebben we een vergelijkbaar effect gezien. Als de temperatuur en luchtvochtigheid toenemen, dan is dat steeds minder gunstig voor het virus.’

Met 21 tot 24 graden Celsius en een luchtvochtigheid van 20% is de halveringstijd van het coronavirus op niet poreuze oppervlakten ongeveer 18 uur. Bedraagt de luchtvochtigheid echter 80%, dan is dat nog maar 6 uur. Doe daar direct zonlicht bij, dan blijven daar nog maar 2 minuten van over.

Bevolking niet binnenhouden, maar naar buiten sturen?

Ook dit wijst erop dat het coronavirus niet anders is dan andere virussen, en slecht tegen direct zonlicht kan. De beste bestrijding van het virus zou de afgelopen weken daarom niet het verplicht binnenhouden, maar eerder het verplicht naar buiten sturen van de bevolking kunnen zijn geweest. ‘Ga naar het strand, ga de natuur in, ga fietsen, ga wandelen, kortom: laat de zon de verspreiding van het virus indammen,’ had het advies moeten luiden.

Bryan riep de bevolking desondanks op om de lockdown bevelen na te leven. Hij kon natuurlijk niet anders, omdat hij de overheid niet officieel mocht tegenspreken.

UVC licht effectief, maar ook schadelijk

Uit onderzoeken komt naar voren dat vooral UVC licht genetisch materiaal in mensen kan vernietigen, inclusief virale deeltjes zoals het SARS virus (Covid-19 = SARS-2). Veel ziekenhuizen zetten UVC lampen in bij het steriliseren van instrumenten, oppervlakten en ruimtes. UVC wordt ook in fabrieken en de luchtvaart gebruikt om oppervlakten te desinfecteren.

Niet al het UVC licht is effectief; het gaat vooral om het licht in het spectrum tussen 260 en 285 nm (nanometer). UVC licht is echter schadelijk voor de menselijke huid, en vooral voor de ogen (1). Speciale desinfecterende UVC lampen (die bijvoorbeeld voor een paar tientjes te koop zijn op AliExpress) mogen daarom alleen in ruimten worden gebruikt waar niemand aanwezig is. Goede zonnebrillen houden minstens 99% van het UVA, UVB en UVC licht tot 400 nm tegen (en één topmerk ook violet, blauw en groen licht tot 580 nm), maar beschermen natuurlijk niet het volledige gezicht.

Xander

(1) Natural News
Afbeelding: Pexels , Pixabay (rechtenvrij)

Zie ook o.a.:

01-05: Washington Times beschuldigt andere mainstream media van ‘enorme hoax rond Covid-19’
30-04: Schokkende conclusie medisch vakblad: 88% corona patiënten aan ventilatoren sterft
28-04: ‘Kan vitamine C toch een belangrijke rol spelen bij bestrijding coronavirus?’
27-04: Deze artsen eisen terugkeer naar normaal omdat ‘lockdown ons immuunsysteem verzwakt’
25-04: Schrijnende verhalen uit de Nederlandse zorg: ‘Merendeel bejaarden wil dood omdat ze hun kinderen niet meer mogen zien’
23-04: Het #openup event: We gaan de woordprogrammering omdraaien van ‘lockdown’ naar ‘openup’
17-04: Universitair onderzoek legt landen naast elkaar: lockdown blijkt volslagen nutteloos
12-04: ‘Meer huisartsen schrijven hydroxychloroquine voor, ondanks verbod door inspectie’
08-04: Nog eens 699 mensen genezen met hydroxychloroquine, maar Nederlandse politiek wil er niet aan

Xander

© Xandernieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 25 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner