Mobiele windturbines – het nieuwste wapen om de migranteninvasie te verdrijven

Krachtige mobiele windturbines zijn de nieuwste wapens van de Griekse grenstroepen in de strijd om de grens te beveiligen. De turbines zijn in gebruik genomen in de grensstad Kastanies in het noordoosten van Griekenland en worden gebruikt om rook- en traangaswolken terug te blazen naar Turks grondgebied.

De afgelopen twee weken zijn er dagelijks confrontaties geweest en meer dan 42.000 illegale pogingen om de grens over te steken zijn voorkomen, meldt de Greek City Times. In de loop der tijd zijn migranten steeds agressiever geworden en vallen de Griekse grenstroepen aan met stenen en brandbommen, zogeheten molotovcocktails.

Tegelijkertijd helpen de Turkse autoriteiten de gewelddadige migranten. Vorige week stuurde Turkije meer dan 1000 zwaarbewapende speciale politieagenten naar de grens. Deze zijn gefilmd terwijl ze hekken langs de grens saboteren om voor te bereiden voor migranten voor ongehinderd toegang tot de EU, terwijl ze traangas schieten op Griekse grenseenheden, meldt Samhällsnytt.

Volgens het Griekse leger worden de krachtige windturbines meestal gebruikt voor parachutetraining, maar worden ze nu gebruikt om traangas en rook naar de Turkse kant te blazen.

64 procent zijn Pakistanen

Van de 252 mensen die vorige week zijn gearresteerd wegens illegale binnenkomst, verklaren de Griekse autoriteiten dat 64% Pakistanen, 19% Afghanen, 5% Turken en 4% Syriërs zijn, terwijl de anderen afkomstig zijn uit Irak, Iran, Marokko, Ethiopië, Bangladesh en Egypte.

De Griekse minister van Civiele Defensie, Michalis Chrisochoidis, zei na een bezoek aan het grensgebied aan de rivier de Evros dat Europa “verenigd is en vastbesloten is zijn grenzen te beschermen tegen de invasie”.

De minister bekritiseerde ook het naburige Turkije voor het “gewetenloos gebruiken van wanhopige mensen als pionnen in een politiek schaakspel”.

Versterkt de grens

Het Griekse leger is op vrijdag bij Kastanies begonnen de grensovergang te versterken door grote blokken cement op te richten. De migranten hebben, met hulp van Turkije volgens de Greek City Times, geprobeerd het stalen hek door te knippen en daarom moeten de cementblokken een aanvulling vormen op de grensbewaking.

Hieronder staat een video over hoe de grensbescherming wordt versterkt.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 17 augustus 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers