Mona Keijzer kritisch over coronakoers: ‘We kunnen niet doorgaan van lockdown naar lockdown’

Mijn opvattingen over het coronabeleid zijn niet veranderd. Ik sta nog steeds volledig achter mijn verklaringen van 27 september jongstleden. Dat schrijft oud-staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) in een verklaring op Twitter waarin ze aangeeft dat ze nu niet toetreedt tot de Kamer.

Keijzer stond voor de verkiezingen op de CDA-lijst, maar gaf in september haar zetel op. Omdat Wopke Hoekstra opnieuw het kabinet in gaat, kon ze kiezen alsnog haar zetel op te eisen. Daar ziet ze dus vanaf.

Vele nadelige effecten

“Maatregelen hameren het virus niet kapot, maar wel vele andere zaken die ons altijd dierbaar zijn geweest,” schrijft ze. “De coronamaatregelen zijn sinds september verzwaard. Naar mijn mening ook nu weer ondoordacht en op onderdelen niet-proportioneel.”

“De ellende die dit veroorzaakt, neemt nog elke dag toe,” benadrukt Keijzer. “We kunnen niet doorgaan van lockdown naar lockdown, met alle schade die wordt toegebracht aan onze samenleving, ondernemers, jongeren en mensen die alleen wonen.”

Het grote geloof in technocratische oplossingen via digitale middelen zoals 2G zal naar mijn mening niet de zo gewenste oplossing geven, maar wel vele nadelige effecten hebben op ons samen leven zoals we dat met elkaar in vrijheid en verbondenheid gebouwd hebben, aldus de ex-staatssecretaris.

Veranderingen ten goede

Hoewel Keijzer niet terugkeert in de Kamer, gaat ze wel een ‘actieve, onafhankelijke rol spelen’ in het publieke debat over corona. “Ik vraag jullie om met mij te werken aan veranderingen ten goede.”

Eind september werd ze ontslagen door premier Rutte nadat ze zich had uitgesproken tegen de bredere invoering van de coronapas. De prominente CDA’er deed twee keer een gooi naar het lijsttrekkerschap, zonder succes.

corona235b

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 29 maart 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers