Moslim ramt sportzaal in – had “Bin Laden-brieven” in de auto

Tijdens een wedstrijd op zaterdag in het jeugdkampioenschap handbal, die in de Vikingzaal in Märsta, Zweden, werd gespeeld, ramde een auto de zaal in. Volgens eerste informatie was het dronkenschap. Nu blijkt echter dat het zich om een mislukte terroristische aanslag handelt. Naast de brief had de 29-jarige moslim, die ondanks een moorpoging op vrije voeten is, een accu met draden aan het gaspedaal van het voertuig bevestigd. Uit de details die tot nu toe bekend zijn geworden, kan gevreesd worden dat er zelfs een bom in het spel is geweest.
Foto: Internet / Twitter

Na eerst te zijn gearresteerd wegens grof dronkenschap en grove nalatigheid in het verkeer, werd de man vrijgelaten, om op zondagavond opnieuw te worden gearresteerd door een interventiemacht.

De 29-jarige moslim wordt beschreven als een bekende gewelddadige crimineel en na de schietpartij van zaterdag is de veiligheidspolitie aan de zaak gekoppeld. De zaak is geclassificeerd als een zogeheten “speciale gebeurtenis”, waardoor middelen voor onderzoek vrijkomen, en wordt hij nu verdacht van poging tot moord. In de brief die de islamiet had geschreven, verklaarde hij dat “mensen moesten sterven” en de dode terreurleider Usama bin Ladin werd ook genoemd.

Veroordeeld voor poging tot moord

Volgens informatie werd de man eerder veroordeeld voor poging tot moord nadat hij in 2014 in verband met een drugsdeal een man met een revolver in zijn hoofd en lichaam had beschoten. De straf was acht jaar gevangenisstraf.

Het slachtoffer getuigde over hoe de man bleef schieten ondanks dat hij op de grond lag en verklaarde dat het aanvoelde als een executie.

Tijdens zijn verblijf in de gevangenis werd hij door de gevangenis- en reclasseringsdienst als gevaarlijk beoordeeld, inclusief “agressieproblemen”. Ondanks zijn vonnis en zijn herhaaldelijke wangedrag in de gevangenis werd hij in oktober voorwaardelijk vrijgelaten.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 06 december 2019

Jouw account

Laatste reacties....

NAVO verklaart naast Rusland nu ook China officieel tot vijand
05 december 2019
Ja joh,want er is nog geen ellende genoeg. 😩
Onder voormalig wethouder Asscher werd christelijk symbool mijter Sinterklaas in A'dam verwijderd
05 december 2019
Vieze spelletjes allemaal. Er gebeuren vreemde di...

Updates

Pinned Items
Recent Activities
  • Deborah Dogan is nu vrienden met Sandra
    Bericht wordt gecontroleerd
    Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
  • De Theorist is nu vrienden met Sandra
    Bericht wordt gecontroleerd
    Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
Er zijn hier nog geen activiteiten

Zoeken