By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Na wekenlange stakingen: regering in Parijs ziet af van verhoging van de pensioenleeftijd

Screenshot_163.png

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens de media heeft de Franse regering in het conflict om de pensioenhervorming duidelijke concessies gedaan aan de vakbonden. De Franse regering is bereid om vooreerst af te zien van het meest omstreden punt van haar geplande pensioenhervorming.

epoch times

Hij zou bereid zijn om de stapsgewijze verhoging van de pensioenleeftijd naar 64 jaar tot 2027 uit het wetsvoorstel te schrappen, schreef minister-president Edouard Philippe zaterdag in een brief aan de vakbonden en werkgeversorganisaties, die in het bezit is van het persbureau AFP. In Frankrijk vinden uit protest tegen de pensioenplannen al wekenlang stakingen en demonstraties plaats.

Met het afzien van de hogere pensioenleeftijd zou hij de sociale partners zijn “vertrouwen” willen bewijzen, verklaarde Philippe in de brief. De meest invloedrijke vakbond CGT en anderen eisen een volledige intrekking van de hervormingsplannen, waarmee president Emmanuel Macron het gecompliceerde systeem met meer dan 40 pensioenfondsen uniform wil maken. Dit wijzen de vakbonden categorisch af.

Gisteren vonden er in meerdere Franse steden opnieuw demonstraties tegen de pensioenhervorming plaats. In Parijs gooiden gemaskerde of vermomde demonstranten zaterdagmiddag winkelruiten in en bekogelden de politie met verschillende voorwerpen. De politie zette traangas in.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

E.J. Bron

© E.J. Bron

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 09 maart 2021

Zoeken

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Dutch Digger News belt Pfizer in Amerika
08 maart 2021
Geloof je nou echt dat we eerder uit de lockdown komen me...
Dutch Digger News belt Pfizer in Amerika
04 maart 2021
Het is goedgekeurd door FDA , ze moeten stoppen met stoke...
Willekeurige partner