Naar verluidt ‘twijfelachtige flacons’ met het opschrift ‘pokken’ gevonden in een lab in Philadelphia

Deze morgen berichtte Yahoo News dat de FBI en de CDC (Centrum voor Ziektecontrole) een onderzoek instellen nadat verschillende “twijfelachtige flacons” met het opschrift “pokken” werden ontdekt in een diepvries in een lab nabij Philadelphia, Penssylvania (VS). Staat de door Bill Gates aangekondigde ‘Pandemie twee’ voor de deur?

Er werden naar verluidt 15 “mysterieuze flacons” gevonden afgelopen dinsdagnacht in een laboratorium van de farmagigant Merck, aldus een niet geclassificeerd alarm dat gezonden werd naar het Departement Staatsveiligheid, en gezien door het nieuwsagentschap van Yahoo. Volgens het bericht zouden vijf flesjes het opschrift “pokken” (“smallpox” in het Engels) gehad hebben, terwijl 10 andere het opschrift “vaccinia” hadden. Vaccinia is een virus van het type pokkenvirus dat nauw verwant is met het koepokkenvirus. Het gewone pokkenvirus heet ‘Variola‘. Vaccinia is de bron voor het moderne pokkenvaccin (in tegenstelling tot vroeger, waar toen het koepokkenvirus werd gebruikt).

De flesjes werden naar verluidt “onmiddellijk beveiligd” en het lab werd kort in lockdown geplaatst, die intussen weer werd opgeheven. Het onderzoek zou nog gaande zijn. De CDC zou vandaag in het bezit komen van enkele van de flesjes. Volgens het verslag is het niet duidelijk waar de flesjes werden gevonden. Merck heeft twee faciliteiten in Penssylvania: één in West Point (diens grootste productiesite) en een andere in Upper Gwynedd (een onderzoekslab op een campus).

Uiteraard geloven wij van de redactie niet al te veel van dit verhaal, maar dit bericht kan door de FBI en de CDC de wereld zijn ingestuurd om daar later een verhaal op te bouwen over een “bioterrorist” die uit dat lab een flesje zou hebben meegenomen om daarmee een “bioterroristische aanval” uit te voeren op de Amerikaanse bevolking.

De ziekte is officieel uitgeroeid sinds de jaren 1970, maar er zijn nog enkele laboratoria die stalen hebben, waaronder een lab van de CDC in Atlanta, Georgia, en een lab in Siberië.

Opvallend is ook dat de huidige vaccins tegen het pokkenvirus niet zonder gevaar zijn, vooral voor mensen wiens immuunsysteem is aangetast. Op wikipedia lezen we over het ‘moderne’ MVA-BN vaccin:

Deze replicerende vaccins gebruiken verschillende stammen van het Vaccinia virus, die allemaal repliceren in mensen, en niet aanbevolen zijn voor mensen met immuundeficiënties.

En verder, bij ‘veiligheid’:

Het vaccin is besmettelijk, wat de effectiviteit verbetert, maar veroorzaakt ernstige complicaties voor mensen met een verminderd immuunsysteem (bijvoorbeeld chemotherapie- en aidspatiënten en mensen met eczeem), en wordt nog niet als veilig beschouwd voor zwangere vrouwen. Een vrouw die van plan is zwanger te worden, mag geen pokkenvaccinatie krijgen. Vaccins die alleen verzwakte vacciniavirussen bevatten (een verzwakt virus is een virus waarbij de pathogeniteit is verminderd door seriële passage) zijn voorgesteld, maar sommige onderzoekers hebben de mogelijke effectiviteit van een dergelijk vaccin in twijfel getrokken. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) “zal vaccinatie binnen 3 dagen na blootstelling de symptomen van pokken bij de overgrote meerderheid van de mensen voorkomen of aanzienlijk verminderen. Vaccinatie 4 tot 7 dagen na blootstelling biedt waarschijnlijk enige bescherming tegen ziekte of kan de ernst van de ziekte wijzigen.” Dit, samen met vaccinaties van zogenaamde first responders, is het huidige actieplan dat wordt opgesteld door het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid (inclusief Federal Emergency Management Agency) in de Verenigde Staten.

Begin 2003 startte de regering van de Verenigde Staten een programma om 500.000 vrijwillige gezondheidswerkers in het hele land te vaccineren. De ontvangers waren gezondheidswerkers die eerstelijnshulpverleners zouden zijn in het geval van een “bioterroristische aanval”. Veel gezondheidswerkers weigerden, maakten zich zorgen over de bijwerkingen van vaccins en zorgstelsels weigerden deel te nemen. Minder dan 40.000 hebben het vaccin daadwerkelijk gekregen.

In mei 2007 heeft het Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) unaniem gestemd dat een nieuw levend virusvaccin geproduceerd door Acambis, ACAM2000, zowel veilig als effectief is voor gebruik bij personen met een hoog risico op blootstelling aan het pokkenvirus. Vanwege het hoge aantal ernstige bijwerkingen zal het vaccin echter alleen beschikbaar worden gesteld aan de CDC (een onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services) voor de Strategic National Stockpile.

Bron: RT

De redactie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers