Nederland wil Belgische invasie van coronatoeristen stoppen

Nederland heeft het gehad met de Belgische coronatoeristen. Gisteren bleek de hele regio Zeeland overspoeld door Belgen die de maatregelen van hun eigen overheid poogden te ontvluchten. Horecazaken, die eigenlijk verwacht hadden minder klanten te krijgen, stelden vast dat hun cliënteel tot 80 procent uit Belgen bestond, zowel Nederlandstaligen als Franstaligen.

Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ), had gisteren zware kritiek geuit op de Belgische invasie. In een gesprek met de Provinciale Zeeuwse Courant had hij ook een boodschap voor zijn eigen overheid: “Er wordt in Nederland te weinig rekening gehouden met grensgebieden, terwijl in België een heel ander beleid wordt gevoerd.”

De provincie met de langste grens met België is Noord-Brabant, waar de coronaverspreiding het zwaarst heeft toegeslagen. In het overspoelde ziekenhuis van Breda wordt nu overwogen om naar “code zwart” over te gaan, waardoor enkel zwaar zieke patiënten nog zouden geholpen worden.

(Lees verder onder de tweet)

Bram Vandeputte on Twitter

Ondertussen in Sluis, net over de grens in Nederland. Mensen. Doe. Dit. NIET!

“Zeeland verklaart Vlaams corona-toerisme de oorlog”

De eerste concrete maatregelen worden nu uitgevaardigd. Zo heeft het gemeentebestuur van Sluis beslist om alle parkeerplaatsen in de stad af te sluiten, in een poging om Belgen buiten te houden.

De provincie Zeeland voert ook een noodverordening in: alle bijeenkomsten, ook die in open lucht, zoals rommelmarkten, met meer dan 100 personen worden verboden. Overtreding van de noodverordening wordt beschouwd als een misdrijf. “Zeeland verklaart Vlaams corona-toerisme oorlog,” titelt De Telegraaf.

Er is vandaag crisisoverleg in Nederland over verdere maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Ook de situatie aan de Belgische grens zou op de agenda staan.

Reacties

Reacties

Een bevolking die de vrijheid van meningsuiting, het debat en de waarheid niet respecteert en verdedigt, zal niet lang de vrijheid hebben die voortvloeit uit de vrijheid van meningsuiting, het debat en de waarheid. Deze website respecteert de waarheid en het vereist uw steun denk aan onze sponsors of doe een donatie hier wij zijn blij met elke euro. Zoals u wellicht weet doen de Social Media sites zoals Facebook en Twitter er alles aan om ons bereik tot een minimum te beperken! We zijn daarom meer dan ooit afhankelijk van uw support om het woord bij de mensen te krijgen. Wanneer u bovenstaand artikel nuttig, interessant of leerzaam vond, like het dan en deel het overal waar u maar kunt! Alvast heel hartelijk bedankt voor de support!

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 24 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner