Nederlandse centrale bank bereid zich voor op reset systeem

imageWij accepteren waardeloze briefjes papier van elkaar als betaling, omdat alles is gebaseerd op vertrouwen.

Maar, wat als centrale banken nu beginnen te vertellen dat goud een goede optie is voor wanneer het systeem in elkaar stort?

We hebben een geldsysteem dat letterlijk is gebaseerd op gebakken lucht. De cijfertjes op je computerscherm of smartphone en de bankbiljetten in je zak zijn helemaal niets waard. Ze zijn alleen wat waard als een ander ze accepteert als betaling.


En die ander accepteert op dit moment die bankbiljetten, omdat de meeste burgers nog een blind vertrouwen hebben in het financiële systeem. Vroeger was dat anders, want toen was geld zoals wij dat gebruiken nog gedekt door goud.

De regels hiervoor werden in 1944 vastgelegd in de zogenaamde Bretton Woods overeenkomst, waarover wij in een eerder artikel het volgende schreven:

“Het systeem van Bretton-Woods bestond er onder andere uit dat de waarde van alle nationale valuta gekoppeld werd aan die van de dollar. De dollar werd op zijn beurt aan het goud gekoppeld tegen een vaste pariteit (35 dollar per troy ounce (ca. 31 gram). Hiermee werd de dollar ook officiëel de belangrijkste munt ter wereld. In de praktijk was de dollar dat al; de Amerikanen hadden als gevolg van de Tweede Wereldoorlog een sterke internationale positie en hadden bovendien circa driekwart van de wereldgoudvoorraad in handen.

De dollar was de reservewaarde van de wereldeconomie geworden. Andere landen hadden een deel van hun autoriteit uit handen gegeven door hun nationale muntwaarde aan die van de dollar te koppelen”.

Dit systeem heeft ongeveer een jaar of twintig goed gedraaid tot het moment dat Amerika veel meer geld uitgaf dan ze bezaten en ongelimiteerd Dollars ging bijdrukken. Andere landen begonnen het vertrouwen in Amerika snel te verliezen omdat de dollar in werkelijkheid allang niet meer werd gedekt door de goudreserves en dus moest er door Amerika snel iets worden bedacht.

Toen de Amerikaanse president Nixon in 1971 dan ook met een schokkend bericht kwam, was de oplossing voor Amerika al gevonden:

“De Nixon-schok behelsde een serie economische maatregelen die de Amerikaanse president Richard Nixon in 1971 nam, waarbij hij eenzijdig de omwisseling van goud in Amerikaanse dollars ophief. Hiermee werd het systeem van Bretton Woods officiëel opgeheven.”

En vanaf dat moment was de waarde van geld: wat de gek ervoor geeft, want een onderliggende waarde was er niet langer. De reden dat dit alles gebeurde werd veroorzaakt door de centrale Rothschild bankiers.

De bankiers van de Federal Reserve hadden echter eind jaren zestig veel meer Dollars bijgedrukt en in omloop gebracht dan er fysiek goud was.

Een en ander werd een echt probleem toen Frankrijk dat kluizen vol met Dollars had voor geleverde kaas, wijn en dat soort zaken aan Amerika liet weten dat ze hun Dollars wilden inwisselen voor goud.

De hoeveelheid goud die iedere Dollar waard was, was tenslotte vastgelegd in de Bretton Woods overeenkomsten. Die prijs was 35 papieren Dollars voor iedere troy ounce (31,1 gram) goud.

Frankrijk wilde zo'n 14 miljard Dollar omwisselen voor goud terwijl Amerika op dat moment niet meer dan 3,2 miljard Dollar aan goud bezat. Dus werd door de toenmalige Amerikaanse president Richard Nixon op 15 augustus 1971 de koppeling van de Dollar met goud stopgezet.

Zoals intussen bekend, is deze tijdelijke maatregel later definitief geworden en zitten wij sinds die tijd opgescheept met zogenaamd fiatgeld wat geen enkele onderliggende waarde vertegenwoordigd.

Het voordeel was dan ook dat de Federal Reserve naar hartenlust dollars kon bijdrukken, maar ook dat wereldwijd de vraag naar dollars dreigde te verminderen. Tot aan 1971 was ieder land eigenlijk gedwongen om dollars te kopen voor haar internationale handel. De angst bestond dan ook dat door het besluit van Nixon de vraag naar dollars en dus ook de waarde daarvan, snel zou verminderen en daarom werd besloten om een nieuw systeem te bedenken, waardoor er wereldwijd weer grote vraag naar dollars zou ontstaan en landen weer gedwongen zouden worden om dollars te kopen.

Dit systeem werd het petrodollar systeem, waardoor de speciale status van de dollar als wereld reserve valuta bleef behouden.

Uiteraard wordt het huidige systeem door diezelfde centrale banken als veilig gepromoot, maar dan komt opeens de Nederlandse Bank in beeld. Via Willem Middelkoop verschijnt het volgende opmerkelijke bericht van de Nederlandse Bank:

xxx

De centrale bankiers die onbeperkt waardeloos geld bijdrukken en daardoor de economie kunstmatig hoog houden, bereiden zichzelf voor op een totale reset van het systeem.

Een situatie waarbij het huidige systeem volkomen in elkaar stort en geld zoals we nu gebruiken helemaal niets meer waard is, omdat niemand het nog langer accepteert als betaalmiddel.

En wie is dan spekkoper volgens diezelfde centrale bank? Juist, degenen die een vooruitziende blik hadden en een deel van hun geld in goud of zilver hebben geïnvesteerd.

Redactie

© niburu.co

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 30 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Landelijk protest
  1.   29th okt, 2020 06:00

Laatste reacties....

De aap in Ankara op de voorpagina van Charlie Hebdo na de aanval op Macron
29 oktober 2020
Erdogan heeft gelijk.en aanslagen.ja daar krijgen de Islam de schuld v...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
27 oktober 2020
Echt er gebeuren enge dingen op de wereld en wij moeten onze bek maar ...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
26 oktober 2020
Als de avondklok in gaat ! Je verwacht elk moment dat de eerste bommen...
Willekeurige partner