Nederlandse journalist heeft geheime inlichtingendocumenten vrijgegeven over de MH17-crash

Dit blijkt uit de documenten die de journalist en auteur van de documentairefilm over de crash, Max Van der Werff, publiceerde.

In zijn analyse van de gegevens uit hij zijn twijfels over de grondigheid van het onderzoek. Hij is verbaasd dat experts gedetailleerde informatie hebben over de posities van de Russische Buk mobiele systemen (die zich niet op belangrijke bases bevinden). Terwijl de meerderheid van de Oekraïense Buk op stationaire posities op militaire bases zijn aangegeven, hoewel de “antiterroristische operatie” van Kiev in de Donetsbekken al aan de gang was, werden de Oekraïense luchtverdedigingstroepen op 12 juli 2014 op alarmbereidheid gezet.

Het crashonderzoek is uitgevoerd door de Joint Investigative Group, onder leiding van de Nederlandse procureur-generaal, zonder deelname van de Russische Federatie.

Op zijn website publiceerde de journalist een aantal nog niet eerder gepubliceerde documenten van de Joint Investigative Group, waaronder een brief van 21 september 2016 van de juridische afdeling van de Nederlandse Militaire Inlichtingendienst (MIVD) aan het Openbaar Ministerie.

Volgens de brief onderzocht de MIVD of Buk-complexen mogelijk betrokken waren bij de crash van MH17. In de brief worden met name elf punten genoemd waar de Buk-luchtverdedigingssystemen van Oekraïne (acht locaties) en Rusland (drie locaties) zich in juni en juli 2014, toen de ramp zich voordeed, bevonden. Volgens de Nederlandse inlichtingendienst bevonden alle 11 complexen zich op minstens 66 kilometer van de crashplaats en bevonden zich drie geïdentificeerde Russische complexen in Rusland.

“Op basis van de gegevens in de tabel is het duidelijk dat de MH17-vlucht buiten het bereik vloog van alle Oekraïense en Russische punten waar Buk-complexen werden ingezet”, aldus de brief.

In een document aan het openbaar ministerie staat ook: “Gezien de locatie van de geïdentificeerde systemen en de snelheid waarmee ze kunnen worden verplaatst, is het onwaarschijnlijk dat het Buk-M1-raketsysteem, dat tot de Oekraïense strijdkrachten behoort, kan worden verplaatst op een moment dat de MH17-vlucht binnen het getroffen gebied valt”.

In het aangehaalde document staat ook dat “het MIVD in juli 2014 andere luchtverdedigingssystemen op de grond in de regio heeft onderzocht die mogelijk de MH17 hebben neergeschoten in termen van operationele gereedheid, technische specificaties en locatie”. Volgens het document zijn dit de S-300PS Volkhov M-6 luchtverdedigingssystemen van de Oekraïense strijdkrachten en het Favorit-System S-300PM2 dat in dienst is van de Russische Federatie.

Met betrekking tot deze systemen citeert de journalist het volgende uit de brief: “Alle geïdentificeerde Oekraïense S-300PS Volchov-M6 waren ten minste 250 km verwijderd van het inslagpunt van MH17. Het Volkhov-M6 S-300PS systeem heeft een maximaal bereik van 75 km. Op basis hiervan concludeert de MIVD dat het Volkhov-M6 S-300PS systeem niet is gebruikt om de MH17 neer te halen”.

Verder in het document werd gesteld dat het enige geïdentificeerde complex “met een voldoende groot bereik” om dit vliegtuig neer te halen, twee Favorit-System S-300PM2 van de Russische Federatie-krachten in de buurt van de stad Rostov-on-Don waren.

“Het MIVD beschikt over informatie (van partners) die wijst op het gebruik van de 36N85 vuurbegeleidingsradar … om een grond-luchtraket uit de 48NS-serie op 17 juli 2014 te richten en/of af te vuren … Deze locaties liggen in de nabijheid van grote nederzettingen, en de lancering van een raket zou hoogstwaarschijnlijk leiden tot nieuws op sociale netwerken of andere media. MIVD weet niets van dergelijke publicaties”, citeert de journalist de tekst van de brief.

Van der Werff, die de gegevens in de brief analyseerde, concludeerde: “Op 21 september 2016 (een week voor de persconferentie van het Joint Investigation Team op 28 september 2016) ontving de Nederlandse Inlichtingen- en Veiligheidsdienst geen informatie van een betrouwbare bron dat een Russisch Buk-M1-complex tijdens het conflict de grens met Oekraïne was overgestoken”.

De auteur van het artikel ‘Is het MH17-onderzoek naar behoren uitgevoerd?’ uit zijn twijfels over de grondigheid van het onderzoek. Volgens hem “is het opvallend dat de Nederlandse militairen gedetailleerde informatie hebben over de posities van de Russische Buk-mobiele systemen (die zich niet op de hoofdbases bevinden), terwijl de meerderheid van de Oekraïense Buk op hun vaste posities op de militaire bases is aangegeven”.

Hij vraagt zich af:

“Is het mogelijk om overtuigend te beargumenteren dat Oekraïne bijna al zijn Buk op zijn bases heeft bewaard en nooit zijn luchtverdedigingsmiddelen buiten de bases heeft verplaatst tijdens de ‘antiterroristische operatie’? Hoe waarschijnlijk is dit gezien het feit dat de Oekraïense luchtverdedigingstroepen op 12 juli 2014 op scherp zijn gesteld”, schrijft hij.

“Dit brengt ons terug bij de vraag die we aan het begin van dit artikel stelden: Is het MH17 onderzoek goed uitgevoerd…? Op basis van de analyse die ik in de loop der jaren heb uitgevoerd, heb ik mijn twijfels, en de inhoud van de nieuwe informatie uit deze vier documenten versterkt mijn twijfels alleen maar”, concludeert hij.

De Maleisische Boeing 777, die van Amsterdam naar Kuala Lumpur vloog, stortte op 17 juli 2014 neer bij Donetsk. Er waren 298 mensen aan boord, die allemaal omkwamen. De meeste slachtoffers waren Nederlanders.

Niederländischer Journalist hat Geheimdienstunterlagen über den Absturz von MH17 veröffentlicht

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 22 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner