By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

 

Politieagent en ME’er doet boekje open: Aangehouden ‘wappies’ worden als oud vuil behandeld

Steeds meer agenten uiten kritiek op het politieoptreden bij coronademonstraties. Eén agent verklaarde bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 dat ‘de cultuur binnen de politieorganisatie totaal verrot is’. “Als agent, ME’er, maar vooral als mens kan ik niet langer doorgaan met het inslaan op onschuldige mensen,” zei hij.

De politieagent was ook bij de demonstratie op het Malieveld op 21 juni vorig jaar. “Het is nooit een optie geweest de demonstratie rustig te laten verlopen. Dat veld moest leeg. Met geweld, als ontmoediging voor mensen die nog onderweg waren naar Den Haag.”

woute4764

Kneuzingen en blauwe plekken

“Aangehouden demonstranten worden vernederd. Dat begint al in de arrestantenbus. Daar worden ze uitgescholden en als oud vuil behandeld. Daarmee bedoel ik dat ze worden geduwd en tegen de grond worden gewerkt, met kneuzingen en blauwe plekken als gevolg,” zei hij.

“Gewonde demonstranten krijgen op het bureau geen medische hulp. Ze zitten geregeld onder het bloed, vaak van hoofdwonden, want die bloeden erg. Daarom slaan we als ME trouwens op het hoofd. Veel bloed is afschrikwekkend voor de rest van de demonstranten,” vervolgde hij.

Ik ben nu uitvoerder van gewelddadig beleid en daar pas ik voor

De agent zag naar eigen zeggen hoe een collega een man die al op de grond lag op zijn hoofd sloeg. Er werd geen ambulance voor hem gebeld. Een andere collega van de gewetensbezwaarde agent zei: “Die wappie heeft zijn verdiende loon gekregen en bedenkt zich nu wel 10 keer voor hij weer gaat demonstreren.”

“Alles wat ik hier zeg, is staand beleid vanuit de leiding. Geweld is een instrument geworden om demonstranten en andere burgers te intimideren. Het is nu regel, geen uitzondering. Ik ben nu uitvoerder van gewelddadig beleid en daar pas ik voor. Ik heb me ziek gemeld en ga op zoek naar ander werk,” zei de agent.

Lees hier zijn hele verklaring.

[BPOC]

 

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 14 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Andreas Kalcker - Nederlands
14 april 2021
De grote bedrijven verdienen er te weinig aan.
Andreas Kalcker - Nederlands
13 april 2021
Super! Crusiaal dit mensen! Geneest bijna alle ziektes di...
Het vaccin: Lijst van bijwerkingen
13 april 2021
Excuus voor mijn zeer late reactie. Er staan zoveel beric...
Willekeurige partner