Netanyahu wil kinderen microchippen. Zo ziet het ‘nieuwe normaal’ eruit in Israël

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft voorgesteld om kinderen te ‘chippen’ nu de lockdown in Israël is opgeheven, schrijft de Jerusalem Post.

Netanyahu zei tijdens een persconferentie dat het ministerie van Volksgezondheid de technologie zou moeten gebruiken om Israël te helpen aanpassen aan het ‘nieuwe normaal’.

Een nieuwe wet moet ervoor zorgen dat de technologie kan worden gebruikt, lichtte de premier toe.

Gevaarlijk

“Ik wil het eerst proberen bij kinderen. Zij krijgen een sensor die afgaat als je te dichtbij komt, zoals bij een parkeersensor.”

Cyberexpert Einat Meron waarschuwde dat het lastig zal zijn om meer dan een miljoen schoolkinderen te microchippen. “Het is bovendien gevaarlijk.”

Het chippen van kinderen is juridisch niet te verantwoorden, zei Meron.

Pedofiel

Deskundigen vrezen dat de overheid gebruik zal maken van de informatie die de sensoren doorsturen.

Als de informatie over de locatie van de kinderen op het internet terechtkomt, kan een pedofiel het systeem binnendringen en kinderen stalken, waarschuwde Meron.

Het kantoor van Netanyahu zei in een reactie dat het gebruik van de microchip vrijwillig is en dat de technologie kinderen moet helpen om afstand van elkaar te houden. De privacy van de kinderen zal niet in het geding komen, verzekerde zijn kantoor.

Alle Israëlische burgers

Afgelopen week werd bekend dat de Israëlische politie de bewegingen van alle voertuigen in Israël volgt en opslaat in een database die Eagle Eye heet. De gegevens blijven jaren in deze database staan.

Eind maart bleek daarnaast dat de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet beschikt over een database met daarin gegevens over alle Israëlische burgers en de meeste Palestijnen op de Westoever. De database bevat onder andere telefoongesprekken en sms’jes.

[Jerusalem Post]

Microchipping | WelloPet

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 26 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner