Anti-Chinese retoriek gaat een tandje hoger, terwijl WH-functionaris volhoudt: ‘We zijn in oorlog. Vergis je niet’

De VS zijn momenteel “in oorlog” met China, zei Peter Navarro, ambtenaar van het Witte Huis, en dringt erop aan dat het compensatie verschuldigd is voor de “schade” veroorzaakt door Covid-19, aangezien Washington de spanningen met Peking over de pandemie verhit.

“We zijn in oorlog, vergis je niet. De Chinezen hebben een virus op de wereld losgelaten”, vertelde de adviseur van Trump maandag aan Fox & Friends. Navarro zei ook dat China de VS “enige vorm van compenserende schade” verschuldigd zal zijn na de pandemie.

De retoriek tegen China van zowel republikeinen als functionarissen van het Witte Huis is de afgelopen dagen bijzonder beschuldigend geworden. De president zelf was een van de weinigen in zijn regering die suggereerde dat het coronavirus – waarvan wordt aangenomen dat het afkomstig is uit de stad Wuhan – door de mens gemaakt kan zijn in een laboratorium. Hij en anderen hebben hiervan echter geen echt bewijs kunnen leveren.

Republikeinse functionarissen hebben inmiddels een onderzoek gedaan naar investeringen in Amerikaanse universiteiten uit China.

Senator Tom Cotton (R-Arkansas) heeft zelfs het idee naar voren gebracht dat studenten uit China die aan universiteiten leren door middel van studentenvisa, beperkt zouden moeten zijn in wat ze kunnen studeren en wegblijven van wetenschappelijke velden, omdat dit ertoe zou kunnen leiden dat China een Covid-19 vaccin steelt.

Cotton en vertegenwoordiger Dan Crenshaw (R-Texas) hebben ook voorgesteld om Amerikaanse burgers toe te staan ​​China aan te klagen over het coronavirus voor de ‘schade die ze hebben veroorzaakt’.

De hardline-retoriek zal waarschijnlijk de komende weken alleen maar toenemen, vooral van ambtenaren van het Witte Huis, aangezien Navarro duidelijk maakte dat hij en anderen misselijk worden van het ‘medelijdenfestijn die in het weekend werd gehouden door de media en overheidsfunctionarissen die sombere voorspellingen over de economische toekomst van de VS deden.

Met meer dan 33 miljoen Amerikanen die sinds medio maart werkloosheid aanvragen vanwege Covid-19-gerelateerde shutdowns, staat het Witte Huis onder druk over de afnemende economie. Deskundigen en economen hebben vergelijkingen gemaakt met de Grote Depressie, hoewel Navarro het idee verwierp en volhield dat de huidige economische neergang slechts tijdelijk is.

“Dit is niet de grote depressie … dit grote depressie gejammer dat ik gisteren heb gezien, dit is het niet”, zei Navarro, eraan toevoegend dat de president ooit een “mooie” economie heeft opgebouwd en het na de pandemie opnieuw zal doen.

Ondanks de woorden van Navarro voorspelde zelfs adviseur van het Witte Huis, Kevin Hassett, in meerdere interviews op zondag dat het werkloosheidscijfer in de VS waarschijnlijk de 20 procent zal overschrijden – het is momenteel ongeveer 15 procent – in de zomer en hij vergeleek ook de huidige situatie met de Grote Depressie .

‘Om de werkloosheidscijfers te krijgen zoals we die gaan zien … waarvan ik denk dat ze volgende maand naar 20 procent zullen stijgen, moet je echt teruggaan naar de Grote Depressie om dat te zien.’

Bronnen:

RT

Amerika tegen China, de nieuwe Koude Oorlog? - https://china2025.nl9

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?
Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties 1

Gast - Satoshi op woensdag 13 mei 2020 10:32

Buy bitcoin

Buy bitcoin
Gast
maandag 21 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner