Nieuwe cijfers: 16 procent van de Corona-geïnfecteerden tussen de 20-54 jaar hebben ziekenhuiszorg nodig

Uit nieuwe cijfers van de Amerikaanse Public Health Agency, CDC, blijkt dat maar liefst 16 procent van de mensen in de leeftijd van 20-54 jaar ziekenhuiszorg nodig heeft. Men constateert echter, zoals nu algemeen bekend is over Covid-19, dat de ouderen het zwaarst getroffen zijn.

In het rapport “Severe Outcomes Among Patients with Coronavirus Disease 2019“, dat op 18 maart werd uitgebracht, worden de cijfers gepresenteerd.

Men merkt op dat:

31% van de gevallen, 45% van de in ziekenhuizen opgenomen patiënten, 53% van de gevallen op intensive care en 80% van de sterfgevallen, betreft mensen ouder dan 65 jaar, waarmee zij het zwaarst worden getroffen.

 

Maar het verslag laat ook een minder bekend deel zien – namelijk dat jongeren relatief voor een groot deel in ziekenhuizen terechtkomen. Van de 20-44-jarigen (705) komt 15 procent in het ziekenhuis terecht, terwijl meer dan een vijfde van de 45-54-jarigen (429) dat ook doet.

In totaal komt ruim een zesde van de 20-54-jarigen in het ziekenhuis terecht, op basis van de door de CDC onderzochte gevallen (berekend op basis van het aantal per leeftijdsgroep).

Het CDC wijst erop dat de analyse, die gebaseerd is op 2449 gevallen, preliminair is.

Geen nieuwe gevallen waar het begon

Nu meldt China dat ze voor de tweede dag op rij geen nieuw geval van infectie hebben gevonden in de provincie Hubei, waar de uitbraak is begonnen. Het was voor het eerst in acht weken.

Echter, 34 nieuwe gevallen werden bevestigd in het land, die moeten zijn “geïmporteerd” toen reizigers uit het buitenland kwamen, volgens de statistieken gepresenteerd op donderdag.

Tegelijkertijd beginnen bedrijven en fabrieken in China geleidelijk weer open te gaan. Scholen zijn nog steeds gesloten waar leraren online onderwijs geven.

Op het moment van schrijven zijn wereldwijd 259.021 gevallen bevestigd, met ruim 10.000 sterfgevallen als gevolg van het Coronavirus.

 

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 01 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Dit is waarom bijna iedereen positief test op corona
30 september 2020
Waarom id an niet 100% van de afgenomen tests positief?
Erdogan dreigt Griekenland openlijk met oorlog
30 september 2020
Tussen beide landen is de oorlog nooit gestopt. er is enkel een "staak...
Migranten niet welkom in Bosnië! Dieren en burgers zijn niet langer veilig
26 september 2020
Groeten van de Grote Orde van Verlichting voor de Verenigde Staten en ...
Willekeurige partner