Nieuwe schatting: Al 300.000 mensen besmet met Wuhan corona virus

Amerikaanse infectie ziekten specialist: ‘Mensheid getroffen door ergste ziekte crisis in meer dan 100 jaar’ – Wuhan krijgt met spoed 100.000 extra ziekenhuisbedden – Arts universiteit Beijing: ‘Mondkapjes zinloos, ik ben besmet via mijn ogen’

Terwijl Nederland en Frankrijk mogelijk gaan samenwerken bij het evacueren van hun burgers uit China – een eerste logische stap, maar bij lang na niet afdoende -, lijken de waarschuwingen van enkele top wetenschappers dat het aantal besmette mensen in de tienduizenden loopt, nog aan de lage kant te zijn. Sommige nieuwe schattingen gaan ervan uit dat mogelijk al 300.000 mensen zijn geïnfecteerd met het coronavirus. De regio Wuhan, het epicenter, krijgt er met spoed 100.000 ziekenhuisbedden en 6000 artsen en verplegers bij. Dat doe je niet als er nog ‘maar’ 4614 mensen (een stijging van 46% in een dag) besmet zijn. Het officiële aantal doden (106) is daarom waarschijnlijk eveneens veel te laag.

Ex-FDA commissaris Scott Gottlieb bevestigde tegenover CNBC dat China de werkelijke aantallen voor de wereld verborgen houdt, zoals veel experts al van meet af aan vermoedden. Alhoewel de Chinese autoriteiten sneller reageerden dan tijdens de SARS epidemie, ‘doen ze het nog steeds niet goed. Ze verbergen informatie, inclusief de verspreiding naar medisch personeel.’ Gottlieb denkt overigens niet dat er in de VS een vergelijkbaar drama gaat komen, want ‘wij hebben de middelen om het virus te onderdrukken.’

Met uitzondering van Tibet zouden inmiddels in alle Chinese provincies nieuwe geïnfecteerden zijn geconstateerd. In de hoofdstad Beijing heeft iedereen het dringende advies gekregen mondkapjes te dragen. Daar is in ons eigen land inmiddels ook een grote vraag naar ontstaan, vooral op het internet en op toeristen trekpleisters. Het bewakingspersoneel van het openbaar vervoer in de Chinese hoofdstad draagt zelfs complete hazmat pakken.

Chinese media citeerden Wang Guangfa, een arts van het Universitaire ziekenhuis in Beijing. Hij ging naar Wuhan om de uitbraak te onderzoeken, en raakte zelf besmet. Volgens Guangfa heeft het dragen van mondkapjes weinig zin, omdat hij via zijn ogen besmet zou zijn. Dat zou ook anderen zijn overkomen. De arts zegt dat alleen complete gezichtsmaskers bescherming bieden. (4)

Een infectieziekten specialist in New Jersey, die toegang zou hebben tot overheidsinformatie, zegt dat de mensheid wordt getroffen door ‘de ergste ziekte crisis in meer dan 100 jaar’. (3) Nogmaals: de cijfers zijn duizelingwekkend. Meer dan 65 miljoen Chinezen zijn in quarantaine gezet. Het infectiepercentage is 83%, dus bijna iedereen die met het virus in aanraking komt, wordt ziek. En van die zieken gaat (minimaal) 15% dood. Zeker 2% vertoont echter (nog) geen ziekteverschijnselen, maar kan ondertussen wel anderen besmetten.

(Later meer)

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Natural News
(3) Hal Turner
(4) Natural News

Zie ook o.a.:

27-01: Universiteit Hong Kong bevestigt tienduizenden geïnfecteerden en eist draconische maatregelen
26-01: ‘Artsen in Wuhan spreken op social media over 90.000 slachtoffers’
26-01: Harvard epidemioloog noemt coronavirus ‘thermonucleaire pandemie’, gevaarlijker dan de Spaanse griep
25-01: Britse expert voorspelt dat over 10 dagen 250.000 Chinezen besmet zijn met corona virus
24-01: Universitair hospitaal Wuhan zegt dat corona virus zich ook zonder symptomen verspreidt
24-01: Corona virus; Ultra biohazard lab in Wuhan onderzocht gevaarlijkste ziekteverwekkers
23-01: Imperial College professor: Tienduizenden mensen besmet; Al 7 steden met 23 mensen in quarantaine
21-01: Wordt het coronavirus de Mexicaanse griep pandemie hoax op herhaling?

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten

Xander

© Xandernieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 25 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner