NL tieners relatief minder vaak op sociale media

Nederlandse jongeren scoren opvallend laag als het gaat om intensief en problematisch gebruik van sociale media. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek dat deze week werd gepubliceerd. 

Vergeleken met buitenlandse leeftijdgenoten maken Nederlandse tieners niet vaak intensief gebruik van sociale media: van de dertienjarigen zegt 29 procent de hele dag contact met anderen te hebben op bijvoorbeeld Instagram (internationaal gemiddelde: 36 procent). Voor vijftienjarigen is dat in Nederland 37 procent en internationaal 41 procent....

...Om te meten hoe problematisch het gebruik van sociale media is, moesten de jongeren reageren op negen stellingen, als ‘Ik krijg conflicten over het gebruik’, ‘Ik vind mijn hobby’s niet meer interessant’ en ‘Ik voel me rot als ik niet meer op sociale media kan’.

Van de Nederlandse elfjarigen meldde 2 procent problematisch gedrag (internationaal: 6 procent); voor Nederlandse dertien- en vijftienjarigen is dat 4 procent (internationaal: 8 procent). Oudere meisjes hebben het meest last van problemen; zo zijn zij vaker slachtoffer van cyberpesten.

Stevens: „Het is gunstig dat Nederlandse jongeren opvallend laag scoren, want het problematische gebruik van sociale media hangt sterk samen met emotionele en sociale problemen. ...als we het in Europees perspectief zien, scoren we wel positief. Wanneer mensen beweren dat de jeugd alleen maar bezig is met sociale media en dit een bedreiging vormt voor hun mentale gezondheid, biedt dit onderzoek in ieder geval een nuancering.”

© www.privacynieuws.nl

 

Reacties 1

Harry Kamphuis op zondag 24 mei 2020 01:32

Hoi,

Goed bericht dat Nederlandse jonger minder gebruik maken van dit. Ik heb mijn FB gesloten met een reden. We, wij ja velen onder ons zijn verslaafd geraakt aan Facebook, Instagram, Apple, Google, Microsoft en noem maar op. Dat was ook de opzet van deze bedrijven, ons afhankelijk maken van hun. Ze hebben al onze gegevens en gaan of gebruiken ze al. Dit niet met de opzet om daarmee ons voordeel te doen. Nee! Dit gaat tegen ons werken en is eigenlijk niet meer te stoppen. Deze gegevens van "ons" hebben een enorme waarde voor allerlei instellingen denk aan overheden, banken en andere instellingen. Deze gegevens zijn van veel waarde, meten is weten. Met als vervolg een digitaal paspoort met alle gegevens die kunnen worden gecheckt door allerlei partijen. Maak een einde aan je "verslaving" en delete je accounts. Laat weten niet meer te willen meegaan in hun digitale wereld! Het komt héél dichtbij 5G wordt zo uitgerold met maar één bedoeling de totale controle over jou!

Hoi, Goed bericht dat Nederlandse jonger minder gebruik maken van dit. Ik heb mijn FB gesloten met een reden. We, wij ja velen onder ons zijn verslaafd geraakt aan Facebook, Instagram, Apple, Google, Microsoft en noem maar op. Dat was ook de opzet van deze bedrijven, ons afhankelijk maken van hun. Ze hebben al onze gegevens en gaan of gebruiken ze al. Dit niet met de opzet om daarmee ons voordeel te doen. Nee! Dit gaat tegen ons werken en is eigenlijk niet meer te stoppen. Deze gegevens van "ons" hebben een enorme waarde voor allerlei instellingen denk aan overheden, banken en andere instellingen. Deze gegevens zijn van veel waarde, meten is weten. Met als vervolg een digitaal paspoort met alle gegevens die kunnen worden gecheckt door allerlei partijen. Maak een einde aan je "verslaving" en delete je accounts. Laat weten niet meer te willen meegaan in hun digitale wereld! Het komt héél dichtbij 5G wordt zo uitgerold met maar één bedoeling de totale controle over jou!
Gast
woensdag 23 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner