Nog een keer de Spoedwet, Noodwet of Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

Foto R. Vellekoop ingang Binnenhof

De Tweede Kamer behandelt op 20 augustus in een commissievergadering al de Spoedwet. De coalitiepartners VVD, D66, CU en CDA samen met Groen Links en SGP hebben hiervoor gekozen. Zij vormen niet alleen een meerderheid in de Tweede maar ook in de Eerste Kamer. De enige die deze wet nog kan tegenhouden zal de Koning zijn. Nederland houdt de adem in, voor zover zij tenminste op de hoogte zijn van de inhoud van het wetsvoorstel. Heel veel mensen blijken niet te weten wat er in een moordend tempo gaande is.

Wel zorgen de reguliere media ervoor dat het angstvuur blijft branden. Dagelijks circuleren allerlei cijfers over besmettingen met mogelijk covid-19. De tijd van de dagelijkse rapportage mogelijke overlijdens AAN covid-19 zij voorbij. En de IC-opnames lijken er ook niet meer toe te doen (omdat deze cijfers schommelen rond nul). Desondanks zet het parlement alles op alles, om naar het lijkt de eerste dictatuur die ons land ooit heeft gekend uit te gaan rollen. Met als dictator de Volksgezondheidsminister De Jonge met bijna onbeperkte bevoegdheden om alles te doen wat hij nodig acht in het belang van de volksgezondheid.

Het wetsvoorstel Tijdelijk wet maatregelen COVID-19 (Kamerstuk 35526) is op 13 juli naar de Kamer en is volgens Wim Voermans strijdig met de grondwet volgens. De professor schrijft “doet het voorkomen alsof de Kamers bevoegdheid krijgen om mee te praten over de inhoud van ministeriële regels, maar niets is minder waar; ze krijgen helemaal niks – de grondwettelijke bevoegdheid tot amendement wordt ze via een machtigingsconstructie onthouden, en moties maken mochten ze de hele tijd al, ook over die noodverordeningen.”

En schrijft hij verder in zijn blog “Dit wetsvoorstel geeft de Kamers niet meer dan postbezorging… en ontneemt het grondwettelijke amendementsrecht en de tijd en rust om ordentelijk en inhoudelijk te debatteren over de inhoud van heel ingrijpende maatregelen.”

Aanvankelijk zou op  9 september 2020 de Kamer de procedure vaststellen voor de behandeling van de Tijdelijke Wet maatregelen (Bron). De coalitiepartijen hebben blijkbaar haast nu de behandeling al op 20 augustus om 14 uur zal de eerste commissievergadering plaatsvinden. De plenaire vergadering staat voor begin september gepland.

De wet is een gevaar voor de grondrechten
– de anderhalve meter-maatregel wordt vastgelegd
– Minister krijgt bevoegdheid om zonder instemming van het parlement hele bedrijfssectoren, scholen, verpleeghuizen, gebouwen, openbare plaatsen, gebieden en inrichtingen te sluiten
– De minister mag demonstraties, vergaderingen en manifestaties verbieden. Vangnetbepaling
– hiermee kan de minister bijvoorbeeld de mondkapjesverplichting opleggen
– ook eventueel verplichte vaccinatie en gedwongen quarantaine Straffen
– verhoogd van minimaal 444 tot duizenden euro’s en enkele maanden celstraf. Kinderen worden naar Bureau Halt gestuurd als zij geen anderhalve meter afstand tot hun vriendjes of vriendinnetjes houden.  Ontmanteling rechtsstaat
– geldigheidsduur van de wet is zes maanden, maar de minister kan zonder instemming van het parlement de geldigheid telkens met twee maanden verlengen.Veel deskundigen beschouwen deze wet als een ontmanteling van de rechtsstaat.

Kamerlid Theo Hiddema vat de kern van de wet in vier minuten als volgt samen (vlak na Hemelvaartsdag toen ook al een zogenaamde Tweede Golf dreigde).

 

Rob Vellekoop, 18 augustus 2020

Post Views: 15.094

robvellekoop

© De lang mars

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 18 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner