NOS-weerman krijgt wind van voren: ‘Dit mannetje is nu echt compleet de weg kwijt’

NOS-weerman Gerrit Hiemstra krijgt een storm van kritiek over zich heen vanwege een reeks tweets over Oekraïne. “Zo kun je Oekraïne een beetje steunen: minder benzine/diesel tanken, minder autorijden, niet vliegen, woning isoleren, van het gas af, warmtepomp kopen, investeren in zonnepanelen en windenergie, geen bezwaar maken tegen windmolens en zonneparken.”

“Honger in Afrika? Installeer een warmtepomp! Dakloos en kan je geen betaalbare woning vinden? Investeer in zonnepanelen! Geen geld meer voor boodschappen aan het eind van de maand door inflatie? Maak geen bezwaar tegen windmolens! Wc-papier op? Tank wat minder benzine!” reageert Sander van Dam.

‘Eenvoudige samenvatting’

De NOS-weerman gaf vervolgens een ‘eenvoudige samenvatting’. “Door fossiele brandstoffen te gebruiken, financier je de oorlog van Poetin in Oekraïne, veroorzaak je wereldwijde klimaatverandering, neem je een groot financieel risico en veroorzaak je enorme stikstofuitstoot. Nu kun jij het ook snappen, Sandertje.”

Van Dam parafraseerde Hiemstra: “Oekraïners die fossiele brandstoffen gebruiken, financieren de oorlog van Poetin in Oekraïne.”

Niet goed bij zijn hoofd

Ook veel andere mensen reageren kritisch op de uitspraken van de weerman. “Dat Gerrit Hiemstra niet goed bij zijn hoofd is, dat wisten we al, maar dit mannetje is nu echt compleet de weg kwijt. Hij misbruikt het conflict in de Oekraïne voor zijn leugenachtige klimaatagenda. Het zou interessant zijn om uit te zoeken hoe hier de geldstromen lopen?” twittert Statenlid Martin Bos (FVD).

Minister Sigrid Kaag (D66) bedankte Hiemstra onlangs voor zijn deelname aan discussies op social media. “De wijze waarop je dat doet, is een inspiratie en voorbeeld voor velen. Gefeliciteerd!” schreef Kaag.

De Theorist

Interessant

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 30 november 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers