NPO-presentator Kaj van der Ree (bekend van het Glazen Huis) beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag

De NPO stopt per direct met het programma Proefkonijnen na de ophef die is ontstaan over de presentator Kaj van der Ree. Hij wordt beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. De eerste aflevering van Proefkonijnen op NPO 3 was afgelopen maandag. Ook de radioshow van Van der Ree op 3FM wordt niet meer uitgezonden. “We zijn met hem in gesprek gegaan en komen tot de conclusie dat we de samenwerking tussen BNNVARA en Kaj moeten heroverwegen”, staat in een verklaring die omroep BNNVARA heeft opgesteld.

Op sociale media beweren jonge vrouwen dat ze als minderjarigen seksueel getinte berichten van de 28-jarige Van der Ree hebben ontvangen. De seksueel getinte chatberichten kwamen vrijdagavond door een uitzending van RTL Boulevard naar buiten. Ook zou de presentator tienermeisjes om naaktfoto’s hebben gevraagd.

Het Rode Kruis dringt aan op een grondig onderzoek naar de beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag aan het adres van de presentator die ambassadeur is van het Rode Kruis. Dit heeft een woordvoerder van de hulporganisatie zaterdag laten weten.

De hulporganisatie is geschrokken van de negatieve berichten, zegt de woordvoerder. “Als hulporganisatie nemen we zaken als seksuele misstanden uiterst serieus. We willen dit graag zorgvuldig uitgezocht hebben. Seksuele misstanden naar minderjarige kinderen kunnen we niet tolereren”, aldus de zegsman.

Kaj van der Ree heeft een advocaat ingeschakeld om zich te kunnen verweren.

ANP

 

Redactie

© www.tpo.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 23 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner