Succesvolle demo voor vrijheid van het volk

Laat je niets wijsmaken als de massa media wat anders vertellen over de demonstratie vandaag in druilerig Den Haag. Er zijn zo’n twee a driehonderd demonstranten voor vrijheid van het volk en tegen de lock down vandaag rond 12 uur in de binnenstad komen opdagen.

Foto 28 april 2020 Fotografie R. Vellekoop

In een ontspannen sfeer verzamelen zich mensen uitgedost met vlaggen en spandoeken op vijftig meter van de ingang van het Binnenhof die is afgezet door politie. Het blijft nog altijd vreemd dat het centrum van de democratie in Nederland niet toegankelijk is voor demonstranten, maar wel voor toeristen. Het zegt iets over de manier waarop deze democratie serieus genomen wordt door de politici die zeggen het volk te vertegenwoordigen.

Er doen zich geen ongeregeldheden voor. De politie houdt zich afzijdig en de protesterende mensen zingen en roepen leuzen.

Foto 28 april 2020.
Fotografie R. Vellekoop

In de dagen voorafgaand aan de betoging zijn hier en daar in het land mensen door de politie bezocht. Zij worden verdacht van organisatie van de demo. Er is niet bekend of er daadwerkelijk mensen zijn aangehouden. Wel laat dit zien in wat voor soort democratie we leven. Demonstreren is een grondrecht, vastgelegd in de Grondwet, die ook nu nog van kracht is. Daar trekken de autoriteiten zich blijkbaar niets van aan.

Zelfs voor aanvang van de demonstratie zijn mensen al geïntimideerd. Is dat leven in een vrij land? Toch laten zo’n tweehonderd vijftig mensen zich door dreiging niet tegenhouden.  Zij laten hun stem horen voor al die miljoenen afwezigen die dit ook willen, maar niet kunnen of durven.

Foto 28 april 2020.
Fotografie R. Vellekoop

 

Rob Vellekoop, 28 april 2020

Post Views: 663

robvellekoop

© De lang mars

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 25 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner