Oekraïense Minister van Defensie: “Strategie van het niet provoceren van Rusland werkt niet”; Poetin en Xi zullen situatie aan Europese grens bespreken; Amerikaans DEFCON-niveau naar 3

De situatie rond Oekraïne blijft zeer gespannen. Rusland is naar verluidt veldbasissen aan het opzetten voor diens soldaten aan de grens. De Minister van Defensie van Oekraïne Reznikov gaf in een interview met de Financial Times aan dat de “strategie van het niet provoceren van Rusland niet werkt, en nooit zal werken”. Amerika heeft op 6 december de mate van paraatheid van de Krijgsmacht van de VS (Defense Readiness Condition – DEFCON) opgeschaald naar 3. Marine- en luchtaanvallen zijn dan toegestaan. Dit gebeurde nog maar een paar keer: o.a. tijdens de Cubacrisis in 1962 (behalve de luchtmacht, die op 2 zat), die Jom Kipoeroorlog in 1973 toen de Sovjet-Unie dreigde tussenbeide te komen voor Egypte, en de (false flag) aanslagen van 11 september 2001. Bij DEFCON 1 is er maximale paraatheid en is gebruik van kernwapens toegelaten.

Reznikov gaf aan dat Rusland tevens bezig is met het bouwen van veldbasissen voor het leger. De capaciteit van de tenten zou in totaal 175.000 manschappen bedragen; terwijl er reeds zo’n 100.000 troepen aan de grens gestationeerd zijn. Ook Oekraïne heeft reeds een gelijkaardig aantal troepen klaar aan de grens met Donbas. Hij zei tevens dat indien er oorlog uitbreekt, er een “nieuw tijdperk aanbreekt” waarin er “geen internationale regels meer zijn”, het een “bloedige slachting” zal worden en deze oorlog zeer nadelig zal zijn voor Europa.

Wit-Rusland dreigde er gisteren weer mee de gaskraan naar Europa dicht te draaien indien er nieuwe sancties tegen het land komen. En in een documentaire over de geschiedenis van Rusland afgelopen zondag noemde Poetin de val van de Sovjet-Unie – volgens hem “het historische Rusland” – “een tragedie”. Toch weer opvallende woorden.

Vandaag gaf het Kremlin ook aan dat de “agressieve retoriek van de VS en NAVO” een overleg vereisen tussen Rusland en China, en dat Poetin en Xi de situatie in Europa morgen zullen bespreken.

Bron: Ukrinform, RT, Defconlevel, Liveuamap

Voer je e-mailadres in om deze site te volgen en berichten in uw mailbox te ontvangen.

Zilverprijs

Goudprijs

Advertenties

  • 1.171.521 Paginaweergaven

Advertenties

De redactie
 

Reacties 2

Dune op dinsdag 14 december 2021 15:50

Klopt, maar wat betekent level 3 eigenlijk?

https://www.defconlevel.com/current-level.php

Klopt, maar wat betekent level 3 eigenlijk? https://www.defconlevel.com/current-level.php
Lexie026 op dinsdag 14 december 2021 17:16

Paraatheid boven gemiddeld. Luchtmacht moet binnen een kwartier kunnen klaar staan.

Paraatheid boven gemiddeld. Luchtmacht moet binnen een kwartier kunnen klaar staan.
Gast
maandag 05 juni 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers