Om niet geïnfecteerd te raken: Asielzoekers moeten in hotels gaan wonen

De Vluchtelingenraad in de Duitse deelstaat Nedersaksen trekt aandacht met een eis: Asielzoekers moeten uit hun accommodatie worden gehaald en in plaats daarvan in hotelkamers worden ondergebracht. Dit is nodig vanwege het aanhoudende gevaar van besmetting met Covid-19.

Er mag slechts één persoon per kamer worden ondergebracht. “Aangezien vluchtelingen in de accommodatie in zeer krappe ruimtes in meerpersoonskamers wonen en zowel grote keukens als kantines en sanitaire voorzieningen met vele anderen moeten delen, is het risico op besmetting voor hen vele malen groter”, klaagt de moslim Muzaffer Öztürkyilmaz, woordvoerder van de Vluchtelingenraad.

Er moet ook worden voorzien in WLAN

Om de huisvesting van asielzoekers te garanderen, moeten er landelijk appartementen, hotelkamers en pensioenen worden gehuurd. Door de Corona-crisis zou deze panden op dit moment toch al leeg zijn.

Om te voorkomen dat het in de hotels saai wordt, moet er natuurlijk ook voor entertainment worden gezorgd: “De toegang tot Wlan moet gegarandeerd zijn in alle kamers en niet alleen in de gangen en de gemeenschappelijke ruimtes”, is voor de organisatie vanzelfsprekend. Vooral vanwege het isolement dat met de Corona-pandemie gepaard gaat, is het essentieel dat de bewoners in staat zijn te netwerken, te informeren en vooral te communiceren met andere mensen via digitale media – ook om verveling te voorkomen in deze toch al moeilijke situatie.

Luxueuze woningen exclusief voor vluchtelingen: Natuurreservaat in Hamburg afgeplat

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 21 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner