Onbeantwoorde vragen over subsidies Europese Unie aan Nederlandse media

2 mei 2020 Nieuws Plaats een reactie

Zowel weekblad Elsevier als de Europarlementariër Derk Jan Eppink van Forum van Democratie hebben getracht bij de Europese Commissie te achterhalen welke journalisten en media in Nederland subsidie vanuit de Europese Unie ontvangen. Dat is niet gelukt, want de Europese Commissie weigert duidelijk te maken wie de ontvangers precies zijn. Over het jaar 2018 en 2019 zou het maar liefst om 165.000 euro gaan voor mediaprojecten die ‘pasten in EU-beleid’.

Eerder dit jaar werd in de Brits media de Nederlandse podcast ‘Betrouwbare Bronnen’ ontmaskert als een van de ontvangers van de deze gelden. Ze krijgen 25.000 euro per jaar om dat programma te maken. Het programma is opvallend positief over de werking van de EU, in een van de uitzendingen van de podcast werd een medewerker van de Europese Commissie uitgenodigd om te pleiten voor hogere afdracht van Nederland aan de EU.

De Europese Commissie strooit met gelden richting media en journalisten in Europa en erbuiten, dit in het kader van wat met men zelf noemt ‘Media Freedom Projects’. Het zou volgens de officiële propaganda als doel hebben om ‘vrije media, onderzoeksjournalistiek en bedreigde journalisten’ te ondersteunen.

ReactNieuws

© React nieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 18 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner